PROTOCOL: Minerii şi energeticienii vor lucra cu patru zile mai mult!

Ministrul delegat al Energiei Constantin Niţă a dispus ieri, după întâlnirea cu administraţia şi sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, ca în cel mai scurt timp să fie încheiat un protocol între cele două părţi prin care oamenii să primească înapoi banii pierduţi după concediul fără plată. De asemenea, Niţă a mai spus că săptămânal, consilierul său, Gavril Baican, va veni la Gorj pentru a vedea cum decurg lucrurile între administraţie şi sindicate.

Nici Marin Condescu şi nici Laurenţiu Ciurel nu au fost cei care au dat raportul ministrului Niţă, aşa cum au promis acum o săptămână. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Ion Ruşeţ, a fost ieri la ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă, însoţit de alţi lideri de sindicat. Din partea administraţiei a participat Ion Petroniu, şeful Diviziei Strategie Dezvoltare. La şedinţă au mai fost şi consilierul Gavril Baican, secretarul de stat Maricel Popa şi Adrian Ciontea, secretarul de stat pe dialog social. 

Ruşeţ a menţionat că discuţia a durat mai bine de o oră şi că ministrul Niţă a impus semnarea unui protocol pentru recuperarea banilor pe cele patru zile. Ruşeţ a mai spus că cel mai probabil întâlnirea va fi programată pentru mâine. Primele informaţii spun că minerii şi energeticienii vor lucra în iulie cu două zile în plus, iar în august alte două zile. Liderul FNME a mai spus că ministrul a cerut administraţiei CEO seriozitate în sensul că, la şedinţele cu partenerii sociali, să trimită oameni din conducere, nu şefi de birouri, ca săptămâna trecută.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: