Prunariu ameninţă că îşi ia stadionul înapoi

Continuă tensiunile între CS Pandurii Târgu Jiu, clubul departamental al Ministerului Tineretului şi Sportului condus de Mihai Prunariu, şi Primăria Târgu Jiu. Directorul clubului ameninţă acum cu repunerea părţilor în situaţia anterioară semnării contractului  cu Primăria Târgu Jiu,şi spune că are posibilitatea de a lua înapoi stadionul.

Directorul Mihai Prunariu a transmis municipalitatii mai multe solicitări referitoare la găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a clubului, respectiv Hotelului Sport, şi la refacerea unor spaţii care au aparţinut CS Pandurii dar care au dispărut după modernizarea stadionului.

Mihai Prunariu solicită reconstruirea unor părți din Hotelul Sport, afectate de demolările de la vechiul Stadion Municipal, atunci demolarea fiind necesară pentru că spaţiile respective erau poziţionate practic în corpul stadionului, deci în afara Hotelului Sport. Constructorul a finalizat lucrarea, stadionul propriu-zis, iar între Hotel Sport, care aparţine CS Pandurii, şi vechiile spaţii cedate, există acum un zid, peretele exterior al stadionului.

Până acum Mihai Prunariu nu a primit răspunsurile aşteptate la niciuna din solicitările adresate primăriei şi e greu de crezut că va mai primi pe perioada cât primarul Marcel Romanescu se află în concediu.  S-au finalizat deja lucrările la stadion şi s-a trecut la recepţia acestuia, dar spaţiile care au aparţinut CS Pandurii vor fi recepţionate cel mai probabil aşa cum sunt, fără a fi amenajate sau măcar etajate. „S-au demolat multe dintre obiectivele clubului şi acum Primăria trebuie să ni le returneze aşa cum erau înainte de demolare. Se termină acum stadionul, într-o săptămână sau o lună ori anul acesta, şi ei or să se mute acolo şi îşi fac activitatea, iar noi nu putem să ne mutăm pentru că din ce ne-au dărâmat nu s-au apucat să construiască nici măcar un centimetru pătrat. Păi au dărâmat cantina, bucătăria, centrala, săli de şedinţe, birouri, magazii, e drept prin Hotărâre de Guvern, dar scrie că au obligativitatea să le facă la loc. Sunt acte care s-au semnat şi nu e luată nici măcar autorizaţia de construire, ce să mai vorbim de construit”,  se plânge acum Prunariu conştient că Primăria nici măcar nu intenţionează să mai construiască ceva anul acesta, cât timp nu s-au luat nici măcar autorizaţiile necesare.

În ceea ce priveşte alimentarea cu apă a clubului Pandurii, Mihai Prunariu crede că situaţia e clară, Primăria s-a angajat să plătească apa consumată de club, până la găsirea unor surse de alimentare independente ale clubului. Cum acestea nu s-au găsit, deşi s-au forat chiar şi puţuri în zonă, Primăria are obligaţia de a plăti mai departe apa consumată de sportivi.

Directorul a precizat că va face publice aceste prevederi şi a explicat şi care sunt sancţiunile aplicabile pentru nerespectarea acestora, „revenirea în situaţia iniţială” fiind cea care s-ar traduce prin revenirea stadionului la MTS şi implicit la CS Pandurii. ”În Hotărârea de Guvern care s-a dat la preluarea stadionului scrie clar că, dacă nu sunt respectate prevederile, se revine la situaţia anterioară. Și o să solicit eu, clubul Pandurii, să iau stadionul înapoi cu totul, ca să nu mai fie discuţii cum împart ei spaţiile!”, a explicat Prunariu la Tele 3, găsind astfel soluţia ideală pentru toate problemele clubului pe care îl conduce.

O astfel de ipoteză e greu de crezut, chiar dacă e prevăzută într-o Hotărâre de Guvern, poate şi pentru că între timp guvernul a investit vreo 25 de milioane de euro în noul stadion.

Vizualizări: 1,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: