Tradiţia baschetului gorjean cere şi un viitor

Generaţiile de baschetbalişti care au jucat pentru diversele echipe de baschet care au funcţionat la Târgu Jiu s-au întâlnit vineri la sala de sport a Liceului Tudor Vladimirescu. Organizat de Asociatia Judeţeană de Baschet Gorj şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj, evenimentul a reunit mai multe generaţii de baschetbalişti gorjeni.

Din păcate pentru cei care au practicat acest sport la Târgu Jiu, în acest moment nu mai există o echipă de baschet de seniori care să fie înscrisă oficial în campionatul naţional. Evenimentul care a reunit vineri mari baschetbalişti care au activat în diferite generaţii s-a vrut a fi şi un semnal de alarmă pentru cei responsabili care ar putea finanţa pe viitor echipe de baschet juniori dar poate şi o echipă de baschet seniori la nivelul Municipiului Târgu Jiu.

Baschetbalişti care au evoluat pentru echipele din Târgu Jiu în perioada 1970-1986, în diferite generaţii, s-au reunit pentru o întâlnire de suflet şi de aducere aminte a momentelor frumoase petrecute ca baschetbalişti.  Mulţi dintre aceştia s-au dovedit încă în formă bună sub panou, la meciurile organizate cu această ocazie. Au fost mai multe generaţii de sportivi care de-a lungul timpului au reprezentat Târgu Jiu și Județul Gorj la Campionatele Naționale. Pe această cale s-a dorit să se atragă atenţia autorităților județene și locale, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, că baschetul are tradiţie şi că această tradiţie cere şi un viitor, atât  la nivel de juniori cât şi de seniori.

Având în vedere faptul că există o pepinieră, şi liceenii din Târgu Jiu au dovedit că pot fi destul de buni la olimpiadele şcolare de baschet, că există antrenori şi profesori pregătiţi foarte bine pentru a-i duce pe aceştia spre performanţă, mai rămâne doar ca autorităţile responsabile să sprijine mai departe acest sport.

Pentru a nu fi uitaţi performerii acestui sport dar şi pentru a pune bazele unor viitoare proiecte, evenimentul care a reunit baschetbalişti gorjeni se doreşte a fi permanentizat an de an după cum a declarat cu această ocazie preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Gorj, Marius Vlaicu. „Multumiri tuturor participanților și în special doamnei profesor  Liesel Brădiceanu și domnului profesor Constantin Brădiceanu.  Asociația Județeană de Baschet Gorj, în parteneriat cu Direcția de Sport și Tineret Gorj , dorim permanentizarea anuală a acestei acțiuni, fiind un exemplu pozitiv pentru generațiile de sportivi baschetbalişti care vor veni!”.

Galerie foto





Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: