Energeticianul pleacă din Petroşani, la Băleşti sau Târgu Jiu

Echipa de fotbal Energeticianul şi-a strâns recuzita sportivă de la baza sportivă din Petroșani, acolo unde echipa a evoluat în Liga 2, la finalul sezonului retrogradând în Liga 3. Portivit publicaţiei „Ziarul Văii Jiului”, Energeticianul ar juca la Târgu Jiu dacă va rămâne în Liga 2, în cazul retragerii altei formaţii, sau la Băleşti în cazul în care rămâne în Liga 3.

Echipa de fotbal finanțată de omul de afaceri Nicolae Sarcină, ACS Eenergeticianul, va pleca de la Petroșani. Ziarul Văii Jiului informează că sâmbătă dimineața, sub privirile președintelui clubului Alin Zgripcea, mai mulți muncitori au venit să strângă lucrurile echipei de fotbal într-un camion. Probabil că stadionul va rămâne și fără porțile de fotbal, dar și fără tabela electronică, aduse de cei de la Energeticianul pe stadionul Jiul din Petroşani.

Toate acestea vin la doar o lună de când preşedintele celor de la Jiul chema suporterii din Petroşani la meciul contra echipei Pandurii şi după ce acesta promitea autorităţilor locale din Valea Jiului că denumirea echipei se va schimba în Jiul Petroşani din toamnă. De altfel autocarele echipei şi al suporterilor erau deja inscripţionate cu numele echipei Jiul Petroşani de mai mult timp.

Plecarea a intrigat în Valea Jiului, pentru că pe data de 2 iulie la Petroșani urma să vină o delegație de la FRF pentru omologarea bazei sportive. Mai mult, anul acesta Jiul Petroşani sărbătorește 100 de ani de existenţă a clubului şi se dorea o renaștere a echipei din Petroşani.

În ceea ce priveşte Energeticianul se pare că echipa ar mai avea unele şanse să joace în liga a doua, dacă se va retrage o altă echipă, sau va juca, în cel mai rău caz, în liga a treia. Sursa citată susţine că Energeticianul va juca la Târgu Jiu dacă va lua locul altei echipe în Liga 2 sau la Bălești dacă va juca în liga a treia.

Energeticianul a evoluat timp de două sezoane pe stadionul din Petroșani, un sezon în liga a treia, sub denumirea de ACS Șirineasa și un sezon în liga a doua sub denumirea de Energeticianul.

Vizualizări: 2,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: