Prunariu îl acuză pe Liviu Andrei că l-a „mazilit”

Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) a decis la finalul săptămânii trecute să schimbe din funcţie o serie de directori de cluburi sportive. Printre aceştia se numără şi directorul clubului gorjean Pandurii, Mihai Prunariu, acesta aflându-se la a doua demitere în decurs de un an. Acesta îl acuză acum pe prefectul de Gorj, Liviu Andrei, că a făcut presiuni la conducerea ANS pentru schimbarea sa din funcţie.

În luna octombrie a anului trecut Prunariu a fost demis de către ANS, câştigând între timp în instanţă dreptul de a reveni pe funcţie. Acum acesta îl acuză din nou pe Marin Condescu dar şi pe reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul  Liviu Andrei, că au „uneltit” pentru a-l schimba din funcţie.

Condescu şi Andrei, acuzaţi

Prunariu s-a lansat ieri într-o serie de acuze la adresa unor personalităţi locale, considerând că în spatele schimbării sale din funcţie s-ar afla anumiţi oameni politici din cadrul partidului de guvernământ. Prunariu susţine că a fost demis în urma unei măsuri abuzive, precizând că e sigur că va câştiga din nou şi va reveni la conducerea clubului: „Am fost demis la fel ca şi anul trecut în luna octombrie, în baza unei hotărâri abuzive şi nelegale. O să o contest, voi notifica ANS şi mă voi adresa instanţelor şi şansele de câştig sunt şi mai mari.” Fostul director de la Pandurii acuză pe preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu, dar şi pe prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, că ar fi în spatele acestei demiteri: „Aceiaşi oameni stau în spatele demiterii mele, în special Marin Condescu. Acum principalul pion a fost actualul prefect al judeţului Gorj, Liviu Andrei, care de o lună de zile a pus presiuni pe conducerea ANS în vederea schimbării mele”.

Andrei neagă orice implicare

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a refuzat să mai comenteze acuzaţiile lui Prunariu, după ce aceleaşi acuze i-au fost aduse şi în urmă cu un an, la prima demitere a directorului de la Pandurii, nici una dintre acuze nefiind dovedită între timp. Prefectul Liviu Andrei s-a arătat surprins de acuzaţiile care i se aduc, explicând că abia ieri a aflat de demitere din cotidianul „Pandurul”. „Nu am nici un amestec în demiterea domnului Prunariu, am aflat abia astăzi la ora 13:00 că nu mai ocupă această funcţie. Nu ştiu de ce mă implică, sunt doar invenţiile domnului Prunariu. Din câte ştiu eu el nici nu putea fi schimbat pentru că a primit o hotărâre judecătorească care l-a menţinut pe această funcţie. Pentru Viorica Dima nu a dat nimeni nici un telefon să fie numită pe funcţie”, a explicat ieri prefectul judeţului Gorj care neagă orice implicare în acest caz.

Până la un nou concurs de ocupare a postului de director la CS Pandurii, funcţia va fi ocupată de antrenoarea Viorica Dima. Fosta mare atletă a precizat deja că se va ocupa de conducerea clubului doar provizoriu pentru că nu doreşte o funcţie de birou: „Eu sunt aici doar interimar până se va scoate postul la concurs. Nu mă voi prezenta la concurs pentru că sunt antrenoare şi asta vreau să fac mai departe, să antrenez copiii şi să merg în şcoli să caut sportivi talentaţi pentru atletism”.

Liviu Andrei: „Funcţiile sunt trecătoare, ce ai făcut rămâne!”

Prefectul Liviu Andrei nu crede că Mihai Prunariu este îndreptăţit să facă atâta scandal în acest caz, nefiind nici un specialist în sport, fiind de părere că adevăraţii specialişti sunt antrenorii de la club. „Nu înţeleg de ce face atâta tam-tam domnul Prunariu că a fost schimbat- Şi dacă a fost schimbat, ce- Funcţiile sunt trecătoare. Specialistul rămâne, nu funcţia, Viorica Dima este o specialistă, la fel ca şi Ion Bură care este director adjunct acolo. Ei sunt specialişti în atletism, ceea ce au făcut ei se vede şi va rămâne în urma lor, Prunariu ce a făcut în sport- Nu înţeleg de ce ţine atât de mult de această funcţie-”, a mai spus prefectul dând exemplul schimbării sale de la ISJ Gorj: „Şi eu am fost schimbat când am fost Inspector General la ISJ şi nu am mai făcut atâta tam-tam. Rămâne după noi ceea ce facem fiecare în viaţă, nu funcţia pe are o ocupăm trecător!”.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: