PSD are director general în minerit. La CNH, în Valea Jiului

Luptele politice duse în ultimele săptămâni între social-democraţi şi pesedişti, pentru că asta s-a întâmplat, în fond, în Valea Jiului, se încheie azi cu instalarea în funcţie a unui director general pe care partidul, nu se ştie care aripă, şi-l dorea de mult. Cert este că la Compania Naţională a Huilei se produce azi schimbarea, fostul şef liberal fiind schimbat cu un om al actualei puteri. Şeful de sector aeraj de la mina Paroşeni, Nicolae Drăgoi,  a devenit, începând de ieri, noul director general al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, acesta înlocuindu-l din funcţie pe Daniel Surulescu. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a semnat ieri ordinul de numire în funcţia de director general al Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani a lui Nicolae Drăgoi.

Semnarea ordinului se produce după săptămâni întregi în care aripa din vestul Văii Jiului a PSD se lupta cu aripa din estul aceleiaşi zone pentru a-şi impune propriul reprezentant, fiecare dintre aceştia având însă câte o mică „bubă” în spate, numai bună de promovat pe un asemenea post. Nicolae Drăgoi este şeful de sector aeraj al minei Paroşeni din Valea Jiului şi figurează pe lista celor care ar putea fi făcuţi vinovaţi pentru „incidentul periculos” petrecut în urmă cu câteva săptămâni la unitatea minieră în cauză, când a avut loc o aprindere de metan de mică intensitate şi toţi muncitorii au fost evacuaţi din subteran

În urma incidentului, o comisie formată din reprezentanţi ai CNH, ITM şi INSEMEX au efectuat o anchetă în urma căreia a fost sancţionat directorul mieni Paroşeni, inginerul sef producţie, iar şeful SSM Paroşeni a fost schimbat din funcţie. Mai mult, conducerea liberală a CNH a sugerat conducerii unităţii miniere să ia măsuri şi impotriva altor angajaţi ai minei implicaţi în incident, printre aceştia aflându-se şi Nicolae Drăgoi.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: