PSD are nevoie de un neamţ la Gorj

PSD Gorj are nevoie de lideri noi, dar când te uiţi cine vrea să le ia locurile lui Cârciumaru şi Călinoiu, parcă îţi vine să zici că mai bine rămân „dinozaurii”. Patru deputaţi PSD de Gorj au trimis presei un comunicat în care îl atacă pe Ion Călinoiu, pe care l-au acuzat că blochează modernizarea partidului, că politizează instituţiile, că din cauza lui profesorii, medicii şi asistenţii sociali nu au mai votat PSD etc. În fapt, cei patru – Popeangă, Iriza, Weber şi Khraibani – au mai degrabă nemulţumiri personale, că nu le-a dat partidul cât au cerut. Cel puţin asta spun pesediştii din tabăra ailaltă, că Popeangă e supărat pentru că Ion Călinoiu a blocat accesul fiului său într-o funcţie de conducere, că Iriza e supărat după ce acelaşi Călinoiu nu i-a numit soţia director la Centrul Maternal şi aşa mai departe. De altfel, din comunicatul anti-Călinoiu nu au rezultat şi preocupări ale parlamentarilor pentru judeţ, că până la urmă Călinoiu a fost în primul rând un rău pentru Gorj, nu pentru partid.

Apoi, o altă tabără care dă din coate este cea a aşa-numiţilor „lupi tineri”. Un Gigi Pecingină, avocatul care recunoaşte că nu crede nici el în balivernele pe care le spune la televizor, un Ciprian Florescu nul în activitatea de conducere a Consiliului Judeţean Gorj, unde are doar rolul de a semna ce nu se riscă Ion Călinoiu, un Alin Văcaru care nu merită mai mult de un „no comment” şi alţii ca ei, mai noi sau mai vechi în partid.

Călinoiu şi Cârciumaru trebuie să plece, măcar şi pentru faptul că sunt uzaţi după atâţia ani de conducere a PSD Gorj. Dar, în nici un caz cei de mai sus nu pot reforma partidul. PSD are în Gorj primari cu viziune şi care au fost fideli partidului. Aşa cum un primar a fost soluţia pentru România, poate fi şi pentru PSD Gorj. Nu zic neapărat să fie un primar, dar un om mai puţin asimilat cu oricare din cele trei găşti care îşi dispută acum conducerea PSD ar fi bine venit. Cu certitudine partidul are soluţii interne, totul este ca oamenii oneşti să aibă curajul de a intra în luptă.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: