PSD demonstrează că suntem o ţară de curve şi hoţi

Circul de ieri din Parlament mi-a demonstrat o dată mai mult că m-am înşelat când am crezut că, pentru a fi parlamentar, îţi trebuie nişte calităţi în plus faţă de ceilalţi muritori de rând. Şi de data aceasta stimabilii ne-au demonstrat că nu sunt decât o adunătură de haidamaci care-şi apără privilegiile şi interesele cu riscul de a ne vedea pe noi crăpând de foame.

Moţiunea aceasta de cenzură a arătat o dată mai mult faptul că PSD nu are nici un pic de minte atunci când declară că o susţine şi-şi obligă proprii parlamentari să o voteze. De ce? Pentru că întreg la minte dacă ai fi nu ai putea să votezi împotriva unui guvern din care ai făcut parte până în urmă cu câteva zile şi nici nu ai putea să strigi în gura mare că guvernul din care ai făcut parte a fost cel mai prost din istoria postdecembristă. Făcând aşa nu are decât să se uite cum culeg roadele acestui circ tocmai cei pe care-i înfierează cu mânie proletară, PD-L şi Băsescu, care par acum victimele lăcomiei şi ale ambiţiei prosteşti ale social democraţilor.

Dacă rămânem în afara disputei politice avem de remarcat două lucruri: avem pentru istorie o moţiune scrisă agramat şi vulgar care are un singur subiect – Băsescu  şi partidul său. Este o moţiune de cenzură la adresa preşedintelui şi nicidecum a guvernului. Ori asta trebuiau să sesizeze în primul rând nişte judecători inteligenţi de la Curtea Constituţională şi nu să-şi decline competenţa, aşa cum fac toţi cei care nu vor să se frigă cu castanele scoase din foc. În acest caz avem un partid care a părăsit de bunăvoie (şi din ambiţie prostească care nu are nici o legătură cu interesul electoratului) guvernarea la care a fost parte şi la câteva zile susţine o moţiune împotriva a ceea ce însuşi a gestionat. Aici îţi pui întrebarea firească dacă nu au fost sabotori sau mercenari dacă înfierează atât de tare ceea ce ei înşişi au creat!!!! Dacă au fost sabotori atunci ar trebui să suporte consecinţele măcar electorale, că de penale nici nu mai poate fi vorba. În concluzie: prin votul moţiunii, PSD recunoaşte implicit că a sabotat guvernul şi interesele României într-un mod grav.

Nu am nimic cu PSD-ul ca partid, dar parlamentarii  ar trebui să răspundă alături de toţi foştii miniştri ai lor din cabinetul Boc. Dacă vor într-adevăr dreptate! După ce circul acestei moţiuni se va stinge, Curtea Constituţională ar trebui să reglementeze procedura moţiunilor, împiedicând un partid pentru minim 1 an de la data retragerii de la guvernare să iniţieze şi să voteze moţiuni (cu excepţia cazului în care îşi exclud din partid foştii miniştri). Astfel Curtea ar pune punct unui circ politic în care tot ea se va încurca singură. În altă ordine de idei, asumarea răspunderii care i se impută lui Boc a fost o metodă nedorită, dar necesară, pentru că Parlamentul doar dacă e vorba de circ acţionează unitar şi se mobilizează, dar dacă este vorba de altceva cade-n lenea-i proverbială.

Aşa se face că termenul de 30 decembrie, dată până la care legea pensiilor ar fi trebuit votată, n-ar fi putut fi respectat, fapt care ar fi atras după sine neacordarea celei de a treia tranşe de la FMI. Neacordarea tranşei  înseamnă încetarea plăţilor la pensii şi salariile bugetarilor şi atunci alt circ, altă distracţie. Pentru toate aceste lucruri şi pentru multe altele moţiunea de cenzură iniţiată de PNL este o mare idioţenie, alegerile sunt aproape şi oricum s-ar fi schimbat componenţa cabinetului. Ea este doar rezultatul patimilor ce mocnesc în lupta electorală şi din păcate victime ale acestei lupte sunt economia naţională, angajamentele internaţionale şi populaţia care va avea de înfruntat un val inflaţionist care nu are cum să genereze decât sărăcie. Faptul că social democraţii refac alianţa preferată cu PNL chiar şi pentru votarea acestei moţiuni nu mai miră pe nimeni pentru că ne-am obişnuit să fim o ţară de curve şi hoţi! Aşa că şi PNL şi PSD ne-au umplut de respect!

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: