PSD face încă o promisiune angajaţilor de la Seciuri

Vicepreşedintele PSD Gorj Andrei Maioreanu a declarat că angajaţii Carierei Seciuri nu-şi vor pierde locurile de muncă, ci vor fi transferaţi la carierele din bazinul Rovinari. Nu este vorba despre toţi cei două sute de angajaţi de la Seciuri, ci doar de membrii de sindicatului „Viitorul nostru“, condus de Constantin Creţan. Cel puţin asta reiese din declaraţia vicepreşedintelui PSD dată la Radio Infinit.

Vicepreşedintele Andrei Maioreanu a menţionat că situaţia celor două sute de salariaţi a fost discutată în sediul PSD Gorj, la şedinţa Departamentului Energie şi Politici Industriale. Salariaţii acestei cariere ar fi fost transferaţi la Cariera Bustuchin, dacă aceasta ar fi fost redeschisă, aşa cum PSD şi deputatul Mihai Weber au promis în campanie. Dar, varianta găsită de autorităţile locale şi conducerea CE Oltenia a fost începerea procedurilor de extindere a carierei Seciuri spre Olteţ. Demersurile bat pasul pe loc din cauza contestaţiilor unor proprietari din Vîlcea, nemulţumiţi de preţul pe hectar oferit de CE Oltenia.

Sindicaliştii lui Creţan ar putea scăpa

Angajaţii Carierei Seciuri sunt pentru a doua lună în şomaj tehnic şi concediu fără plată, luând lunar doar 60% din salariu. Maioreanu a declarat la Radio Infinit că salariaţii vor fi transferaţi la carierele din zona Rovinari. Maioreanu spune că are un tabel cu 47 de oameni care ar putea fi transferaţi. La Seciuri sindicatul lui Constantin Creţan, „Viitorul nostru“, are 120 de membri. „Am discutat şi cu câţiva reprezentanţi ai sindicatului, chiar am documente de la sindicatul Viitorul nostru şi alte sindicate. Am deja un tabel cu peste 47 de angajaţi, maşinişti, lăcătuşi mecanici, oameni bine pregătiţi care cred că ar putea fi transferaţi la carierele importante din bazinul Rovinari. Am avut o discuţie în acest sens şi cu domnul director al Diviziei Miniere, domnul Daniel Antonie“, a declarat Maioreanu. „Sunt convins că foarte mulţi dintre cei care lucrează în zona Seciuri şi care acum se află în şomaj tehnic se vor regăsi în carierele importante din zona bazinului Rovinari“, a continuat acesta.

Problemele de la Cariera Seciuri au fost subiect de campanie la alegerile parlamentare, dar acum sunt în atenţia liderilor PSD doar anumite persoane.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: