PSD Gorj către Ponta: "Nu avem bani"

„Avem şi noi datoriile noastre”, este mesajul PSD Gorj către conducerea centrală, la aflarea veştii că vor trebui să plătească lunar 5.000 de lei până la stingerea datoriei uriaşe care a băgat Partidul Social Democrat în faliment.

Partidul Social Democrat are datorii ce depăşesc 8 milioane de euro, cele mai multe provenind din campaniile electorale. Şase milioane de euro ar fi fost cheltuite fără acoperire pe mandatul lui Geoană, diferenţa fiind din timpul lui Năstase şi chiar al lui Iliescu.

Mai mult decât atât, PSD riscă să fie evacuat din sediul central al partidului, unde chiria nu a mai fost plătită de patru ani. Dacă ne gândim la faptul că lunar chiria este de 30.000 de RON, că PSD are telefoanele tăiate, că zeci de creditori îi bat zilnic la uşă, este lesne de înţeles că unora le-a ajuns cuţitul la os. Astfel, preşedintele Victor Ponta şi secretarul general Liviu Dragnea au cerut filialelor să plătească datoriile celor de la centru. Cei doi s-au izbit de un refuz, cel puţin din partea filialei de la Gorj. Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, a declarat că filiala are propriile datorii, astfel că nu se poate angaja la plata celor de la centru, înainte de a se achita pe plan local. „Nici organizaţia noastră nu stă pe roze în acest moment. Cred că mai avem nevoie de câteva luni pentru a ne achita propriile datorii. După aceea, sigur, în funcţie de posibilităţi, vom ajuta şi organizaţia centrală să îşi plătească datoriile”, a spus Florescu, refuzând să menţioneze la cel nivel se ridică datoriile PSD Gorj.

Pe de altă parte, Ciprian Florescu este de părere că ar fi nevoie de o mai bună colectare a cotizaţiilor de la cei 17.000 de membri ai filialei. „Sunt probleme, nu toate organizaţiile au înţeles că au această sarcină de partid de a colecta cotizaţiile, sper ca pe viitor să înţeleagă şi să ajungă cu ele la zi”, a mai menţionat Ciprian Florescu.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: