PSD Gorj menţine negocierile blocate, Cârciumaru şi Călinoiu merg din nou la Geoană

Înainte să îşi dea ultima suflare, fostul senator Vasile Văcaru spunea despre Dumnezeu că este membru PSD, dar nimeni din partid încă nu a aflat cât e de mare grădina Celui de Sus. Oricum, pare să fie mare rău de tot pentru că una au zis o parte dintre fruntaşii filialei despre menţinerea blocajului cu PDL şi alta au votat atunci când au trebuit să ia o decizie la „concret”, trimiţându-i din nou la plimbare pe la Bucureşti pe Cârciumaru şi Călinoiu, în speranţa că Geoană le va face „dreptate” în privinţa posturilor care le sunt cerute prin minerit şi energie.

Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu speră să se întâlnească azi cu Mircea Geoană pentru a discuta despre negocierile blocate la Gorj cu PDL. Cei doi lideri social-democraţi din judeţ au plecat dis de dimineaţă spre capitală, pentru a întâlnit acolo în cursul zilei cu şeful lor de partid. La întâlnire ar trebui să fie prezenţi şi parlamentarii PSD de Gorj, care, în mare parte, s-au pronunţat pentru menţinerea blocajului în negocierile cu democrat-liberalii. Singurul care s-a pronunţat public pentru deblocarea situaţiei a fost senatorul Toni Greblă, care a lipsit însă de la şedinţa ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, prin care PSD Gorj a decis să nu negocieze nimic cu PDL. Pentru deblocări s-au pronunţat şi şefa organizaţiei de femei, Elvira Şarapatin, dar şi foştii subprefecţie Eugen Vâlceanu şi Marius Vlaicu. În faţa colegilor de partid cu funcţii şi mai mari şi, în consecinţă, şi cu interese mai sporite în minerit şi energie, votul acestora a fost pentru menţinerea blocajului.

Şi, astfel, Biroul Executiv al PSD Gorj a votat în unanimitate la sfârşitul săptămânii trecute să menţină blocajul cu PDL. Liderul filialei, Florin Cârciumaru, a discutat telefonic ieri cu Mircea Geoană pentru stabilirea acestei întâlniri, preşedintele social-democraţilor arătându-se dispus să discute încă o dată situaţia de la Gorj cu colegii săi de partid. Cârciumaru afirmă că dacă nici acum lucrurile nu se vor clarifica el nu va avea altceva de făcut decât să convoace din nou Biroul Executiv al filialei pentru a se analiza din nou situaţia creată. Social-democraţii menţin blocajul în relaţii cu PDL Gorj pe motiv că doresc posturile de conducere din minerit şi energie, posturi care susţin că au fost ocupate fără acceptul lor de democrat-liberali. La rândul lor, cei de la PDL Gorj spun că atât Cârciumaru, cât şi ministrul Victor Ponta şi-au dat acceptul pentru acele numiri, modul de împărţire a funcţiilor fiind stabilit la nivel central, nu la nivel de judeţ.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: