PSD Gorj vrea SNLO şi măcar un complex energetic

Vestea că Ionel Manţog a făcut pasul înapoi şi pentru ca negocierile dintre cele două partide care ar trebui să guverneze judeţul nu a dus încă la reluarea negocierilor dintre PSD şi PDL Gorj. Filialele nu-şi vorbesc de săptămâni bune, iar social-democraţii se simt acum învingători şi cer mai mult decât puteau spera la începutul anului.

PSD Gorj nu renunţă la şefia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia nici după ce fostul preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog, a demisionat luni din postul de director general al Complexului Energetic Turceni. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, consideră că negocierile dintre PSD şi PDL la nivel de judeţ se pot relua de acum încolo fără probleme, dar că partidul său nu renunţă la postul de director general al SNLO. Călinoiu spune că, în opinia sa, Manţog ar fi trebuit să demisioneze mai din timp, el fiind unul dintre liderii PSD Gorj care a cerut demisia respectivă de câteva săptămâni.

"Societatea Naţională a Lignitului, am spus-o şi o mai spunem, prin protocolul la nivel central, revine la PSD şi de aceea nu acceptăm un director general de la PDL. Până la urmă, pe noi nu ne interesează oamenii, pentru că dorim profesionişti în fruntea acestor unităţi economice, partidul putând să aibă majoritatea în adunările generale ale acţionarilor sau în consiliile de administraţie. Manţog trebuia să ia decizia aceasta mai de mult, dar a fost o chestie de ambiţie personală şi de aceea s-a ajuns la blocajul de acum. Negocierile cu PDL Gorj le putem relua oricând şi nu ne interesează dacă Manţog e sau nu în comisia de negociere pentru că e treaba lor pe cine trimit la negocierile cu noi", afirmă Ion Călinoiu.

Popeangă vrea director PSD în locul lui Burlan

Deputatul PSD de Gorj, Vasile Popeangă, a precizat, la rândul său, că partidul nu trebuie să renunţe la şefia SNLO, de abia după numirea unui director general social-democrat la Societatea Lignitului fiind de dorit şi numirea unui nou şef la Complexul Energetic Turceni. "Eu dacă eram în locul lui Manţog demisionam mai demult, mai ales la ce presiuni au fost asupra lui. Era un gest de demnitate să se fi retras mai din timp şi poate s-ar fi reluat şi negocierile. Din ceea ce ştiu eu, PSD nu renunţă la SNLO şi de abia apoi vom discuta despre cum vom împărţi Complexul Energetic Turceni şi pe cel de la Rovinari. Vom avea miercuri un Comitet Executiv lărgit, cu preşedinţi de filiale, cu deputaţi şi senatori ai partidului, şi atunci cred că va fi luată şi o decizie în această privinţă", a menţionat deputatul Vasile Popeangă.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: