PSD promite stadion modern la Târgu Jiu!

Discuțiile despre modernizarea stadionului pe care echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu evoluează în prima ligă fotbalistică din România au fost redeschise la sfârșitul săptămânii trecute, când vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat, în prezența premierului Victor Ponta și a altor miniștri, că modernizarea acestuia va fi efectuată de Compania Națională de Investiții. Realizarea stadionului va dura doi ani, doar că nu se ştie când vor începe lucrările.

În Sala Maură a Prefecturii,  în care a avut loc întâlnirea premierului și a mai multor miniștri cu reprezentanți ai autorităților locale, au fost expuse sâmbătă fotografii cu trei variante de modernizare a stadionului, viitoarea construcție fiind una deosebită în toate cele trei proiecte. Ponta l-a invitat pe vicepremier să vorbească despre proiectul respectiv, cu mențiunea că speră ca măcar așa să îl vadă mulțumit pe suporterul Florin Cârciumaru. Dragnea a menționat că modernizarea stadionului de către CNI se face în urma demersurilor inițiate de autoritățile locale și ca urmare a performanțelor pe care Pandurii Târgu Jiu le-a înregistrat în competițiile interne și în Europa League.

„Prin preluarea acestei investiții de către CNI se dorește reabilitarea, modernizarea și extinderea acesteia astfel încât să îndeplinească condițiile necesare pentru găzduirea de meciuri ale competițiilor UEFA până în faza de semifinală. (…) Noul complex sportiv va avea o capacitate de minim 12.500 locuri acoperite, număr suficient pentru găzduirea competițiilor menționate”, a spus Dragnea.

Milioane de euro

Conform acestuia, costurile modernizării stadionului sunt estimate la 20 de milioane de euro, banii urmând să asigure dotări la standarde europene. „Spațiul de cazare pentru sportivi va fi de minim 40 de camere, cu toate dotările necesare, inclusiv facilități de recuperare, vestiare pentru jucători, arbitri și oficiali,  cabinet medical, cabinet antidoping, săli de încălzire, etc, spații pentru spectatorii VIP, spații pentru alimentație și comerț, spații pentru presă și conferințe și activități de protocol, un sistem performant de sonorizare și iluminare, o bună acustică, precum și un sistem de protecție a spectatorilor împotriva intemperiilor și a soarelui puternic”, a prezentat Dragnea câteva amănunte despre viitoarea investiție.   

Vicepremierul a spus că aici vor fi amenajate și 2500 de locuri de parcare, proiectul urmând să fie realizat între 18 și 24 de luni. CNI va prelua investiția după ce autoritățile locale vor pune la dispoziția acesteia atât o expertiză tehnică, dar și una energetică pentru a demara procedurile necesare pentru a realiza studiul de fezabilitate, după care vor fi contractate lucrările de investiții pentru modernizarea stadionului, a precizat Dragnea. Pandurii joacă pe un teren de fotbal care a fost construit cu o jumătate de secol în urmă și care a mai fost modernizat parțial pe parcursul ultimului deceniu. Lipsa unui stadion european a făcut însă ca echipa să dispute partidele de anul trecut din Europa League la Cluj, departe de suporterii care ar fi putut să o susțină. Acum clubul trece prin momente dificile, iar Europa League rămâne un vis frumos, la fel ca și stadionul promis încă de la alegerile din 2012.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: