PSD şi ALDE, într-un fel de USL

Protocolul de colaborare dintre PSD şi ALDE a fost semnat miercuri. Cele două formaţiuni vor să-şi maximizeze astfel şansele la alegerile locale, dar şi să facă alianţe în consiliile locale şi judeţene după scrutinul din 5 iunie. Totodată, liderii social-democraţilor de la Gorj dau asigurări că vor merge la alegerile locale pe liste separate de UNPR.

Pesediştii gorjeni s-au întors marţi de la Comitetul Executiv al PSD, cu sarcinile gata trasate. Listele de candidaţi pentru alegerile locale din vara acestui an vor fi definitivate în urma discuţiilor pe care liderii social-democraţi din Gorj le vor purta luni cu liderii de la Bucureşti. Coordonatorul acţiunilor ce vor avea loc în organizaţiile PSD din întreaga regiune a Olteniei este preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu. „Echipa de conducere de la nivel naţional se va deplasa în teritoriu şi va purta discuţii pe regiune cu toate organizaţiile, cu fiecare în parte, privind lista de candidaţi. Noi, regiunea Olteniei, suntem planificaţi să participăm luni, la ora 13:00, la sediul PSD din Kiseleff”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Şanse mai mari

Tot miercuri a fost semnat protocolul de colaborare pentru alegeri dintre PSD şi ALDE, colaborare prin care atât pesediştii, cât şi cei din ALDE speră să-şi mărească şansele în acest an electoral, la alegerile locale. „S-a semnat protocolul de colaborare cu ALDE. Nu cunosc conţinutul protocolului. Vom vedea în ce constă acest protocol. (...) Deja am început să discutăm cu UNPR şi o să vedem dacă este nevoie de susţinere reciprocă, dar oricum, protocolul este clar: în alegerile locale mergem  pe liste separate”, a mai spus Cârciumaru.

Vrea mandat nou!

La Comitetul Executiv al PSD s-a stabilit ca liderii organizaţiilor din teritoriu să se rezume doar la discuţii despre alegerile locale. Ion Călinoiu vrea susţinere pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. „Suntem preocupaţi să realizăm o listă cu candidaţi care să transmită credibilitate electoratului, să fie susţinuţi de organizaţiile noastre teritoriale să luăm o majoritate”, a precizat Ion Călinoiu. Liderii PSD Gorj mai spun că la alegerile locale nu vor avea liste comune cu UNPR şi că va fi un singur tur de scrutin.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: