PSD vrea o altă împărţeală, PNL Gorj nu renunţă la „37-33”

Nici nu au ajuns să împartă puterea la care tot poftesc de ceva vreme şi continuă să nu se înţeleagă în privinţa modului în care îşi vor desemna candidaţii la posturile de primar din judeţ. Social-democraţii s-au întâlnit ieri şi au anunţat că vor formula „alternative” pentru a găsi o cale de împăcare cu liberalii, în timp ce filiala condusă de Dian Popescu nici nu vrea să audă altceva decât deja celebra formulă „37/33”.

Biroul Permanent Judeţean al PSD Gorj s-a întrunit ieri la prânz pentru a analiza, printre altele, declaraţiile din ultima vreme ale „partenerilor” liberali, la finalul întâlnirii presei fiindu-i remis un comunicat care rezumă destul de simplu concluziile la care au ajuns social-democraţii. „La propunerea PNL Gorj, privind modul de desemnare a candidaţilor pentru primăriile localităţilor din judeţ, Biroul Permanent Judeţean al PSD Gorj a formulat alternative ce vor fi luate în discuţie în prima şedinţă comună de lucru a USL, cu respectarea prevederilor protocolului existent”, spune PSD Gorj, care a mai anunţat că săptămâna viitoare ar urma să aibă loc o întâlnire cu o delegaţie a Alianţei formată din PNL şi Partidul Conservator.

PSD Gorj a anunţat deja că în fruntea comisiei respective se va afla Florin Cârciumaru, iar în componenţă vor intra Ion Călinoiu, Vasile Popeangă, Ion Ciocea, Gheorghe Milosteanu, Laurenţiu Ciurel şi Andrei Maioreanu.

Liberalii tot mai vor 33 de candidaţi

Nicio vorbă de la social-democraţi despre raportul „37/33” despre care vorbesc liberalii în ultima perioadă. Conducerea PNL Gorj s-a întrunit şi ea aseară pentru a convoca în următoarele zile Delegaţia Permanentă a filialei, for care poate decide modalitatea de participare în alegeri a organizaţiei, respectiv în cadrul USL sau pe cont propriu. Ultima variantă este singura despre care mai marii organizaţiei discută public în ultima perioadă, preşedintele Dian Popescu spunând că rămâne adeptul unui „USL Total” la nivel de judeţ. „Voi vedea motivele pentru care dumnealor nu mai sunt de acord cu un USL Total, despre care am vorbit încă de la început. Noi nu renunţăm la soluţia 37/33 despre care am discutat anterior cu dumnealor şi, sigur, dacă există argumente logice prin care să ni se dovedească faptul că USL poate câştiga în mod categoric la nivel de judeţ noi nu ne vom opune”, spune Popescu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: