Puiu Diaconescu, găsit incompatibil pentru că a vândut 14 scaune

Fostul consilier judeţean, Puiu Diaconescu, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) întrucât în mandatul 2008-2012, SC Banatim SRL, societate pe care o administrează, a emis o factură fiscală către SC Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj SA, societate al cărui acţionar unic este Consiliul Judeţean Gorj. Este vorba de 14 scaune vândute la magazin, nu de contract între societăţi, explică Puiu Diaconescu, care va ataca în instanţă decizia ANI.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Diaconescu Puiu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, întrucât, în perioada 23 iunie 2008 - 28 iunie 2012, S.C. Banatim S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat) a emis o factură fiscală către  S.C. Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj S.A., societate al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Gorj, în valoare totală de 1.330 lei”, se arată în comunicatul transmis de ANI.

Fostul consilier judeţean Puiu Diaconescu spune că IDP Gorj a cumpărat cu aceşti bani 14 scaune pe care le-a plătit cu ordin de plată, fără a face o comandă anterior. „Vreau să spun că în 30 decembrie 2010, fără să-mi fi trimis o comandă anterioară, cei de la IDP Gorj, unitate din subordinea Consiliului Judeţean, au venit la firma mea să cumpere nişte scaune pe care le-au plătit cu OP la ridicarea mărfii. Vreau să vă spun că nici nu am ştiut de această factură până când ANI nu mi-a trimis înştiinţarea. Factura a făcut-o gestionara, dacă exista o comandă anterioară din partea IDP sigur aş fi văzut şi atunci nu eram atât de incompetent încât să nu discern această incompatibilitate. Totul a fost făcut cu un scop”, a declarat Puiu Diaconescu, fostul consilier judeţean.

Lucrătura lui Călinoiu

Acesta a precizat că în spatele poveştii s-ar afla preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi directorul IDP, Marius Bănică. „Este o practică a lui Călinoiu şi a lui Bănică, pentru că devenisem incomod. Mai mult, din informarea ANI reiese că ei nici nu ştiu că eu nu mai sunt consilier judeţean, oricum nu îmi mai doream alt mandat de ales local, dar voi sesiza DNA şi Parchetul pentru a constata ce dezastru financiar este în prezent la IDP Gorj. În ceea ce mă priveşte, vreau să vadă toţi ce mega afacere a făcut Puiu Diaconescu cu instituţia Consiliului Judeţean, o afacere de 1.330 lei. M-a costat mai mult cerneala să dau explicaţii la ANI”,  a spus Puiu Diaconescu. Fostul consilier judeţean a precizat că va ataca în instanţă decizia ANI şi că îi va fi foarte uşor să câştige pentru că nu există niciun contract, nicio hârtie scrisă între el şi Consiliul Judeţean Gorj.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: