Punct şi de la capăt !

”Ai câştigat, ia-o de la capăt, ai pierdut, ia-o de la capăt!” Dictonul se potriveşte perfect şi la Pandurii care au suferit în faţa Astrei a doua înfrângere în 8 etape. Problema e că Grigoraş trebuie să-şi recupereze trei ”soldaţi” până la ora bătăliei de vineri de la Târgu Mureş. Pandurii au mers şi la mănăstire ca să scape de ghinionul care s-a abătut asupra lor.

Răniţi în propriul orgoliu după eşecul nemeritat cu Astra, pandurii lui Grigoraş vor să-şi revină prin orice mijloace. Un rezultat favorabil la Târgu Mureş ar pica de minune, mai ales că apoi campionatul se va întrerupe pentru două săptămâni.

Panduri, fiţi bărbaţi !

Pandurii au fost destul de afectaţi de înfrângerea din ultima etapă. Recunoscut ca un fin cunoscător al psihologiei fotbalistului, Grigoraş a realizat asta şi încearcă să-şi capaciteze elevii pentru meciul extrem de important de la Târgu Mureş. ”Trebuie să fie istorie meciul cu Astra. Dacă stăm o lună de zile şi plângem, înfrângerile o să se lege lanţ. Supărarea e destul de mare. Nu meritam să pierdem. Am mai făcut partide bune, la Timişoara, am jucat foarte bine la Rapid, cu Steaua, dar măcar am luat câte un punct. Acum am făcut un joc foarte bun şi n-am luat nimic. Asta e cea mai mare durere. Am vorbit şi cu băieţii, trebuie să fim bărbaţi, să acceptăm şi astfel de jocuri. Sunt convins că dacă ne mobilizăm şi vom juca toate partidele la fel, poate din zece vom câştiga 7-8. Părerea de rău e şi mai mare mai ales că stadionul a fost aproape plin. Le dădeam o satisfacţie şi mai mare dacă câştigam şi următorul meci de pe teren propriu am fi avut poate şi mai mulţi suporteri”, spune antrenorul care a avut doar 3 zile la dispoziţie să pregătească strategia pentru meciul de pe Mureş.

Trei accidentaţi cu greutate

După ce la meciul cu Steaua, l-a pierdut pe Băcilă pentru 6 luni, Grigoraș a avut emoții și contra Astrei. Chiricheș a ieșit accidentat după doar o jumătate de oră iar alți doi jucători șchiopătă și ei după duelul cu trupa lui Șumi. Culmea, toți sunt din axul defensiv astfel că Grigoraș a intrat în alertă. ”Zilele următoare trebuie să  ne adunăm, să ne recuperăm şi jucătorii accidentaţi, e vorba de Chiricheş, Viera, Cardoso. Chiar dacă ultimii doi au terminat meciul în picioare, din păcate au unele probleme medicale. Inclusiv, Vlad. Să vedem dacă dintre cei trei vom recupera măcar unu pentru că pe toţi trei nu cred că-i vom putea avea. Nu cred că pe Chiricheş ne vom putea baza după cum se prezenta ieri (n.r. marți). Glezna era vânătă şi umflată şi avea dureri la mers. Mi-e greu să cred că în până la meci se poate reface 100 %. E posibil ca doar 5-10 % să fie apt de joc. Dacă lotul ar fi fost complet sănătos nu ştiu dacă aş fi făcut vreo schimbare faţă de meciul cu Astra”, spune antrenorul mulțumit de jocul echipei sale.

Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă !

Așa spune o veche zicală de care pandurii trebuie să țină cont. După eșecul cu Astra, gorjenii au făcut o vizită la o mănăstire pe care o sponsorizează de la începutul anului. Poate așa șansa își va întoarce din nou fața și spre ei. ”Noi la Mănăstirea de la Dealu Mare am strâns bani de când am venit aici. Am strâns bani de la jucători, am vorbit cu domnul Condescu, cu jucătorii, am încercat să ajutăm la acoperiş, din punctul acesta echipa a fost receptivă, dar nu trebuie să aşteptăm ca Doamne-Doamne să ne bage şi punctele în sac. Sunt lucruri reale, sunt lucruri care ţin de credinţă, dar, până la urmă, cei care trebuie să rezolve problema sunt jucătorii care intră pe teren. Nu trebuie să aşteptăm acum, că am făcut o donaţie la mănăstire şi vine Doamne-Doamne şi ne aduce trei puncte”, adaugă moldoveanul Grigoraș care se trage dintr-o parte a țării faimoasă pentru mănăstirile sale.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: