Punctele care pot aduce liniştea

Pandurii – Gloria Bistriţa se anunţă a fi un joc disputat, ambele echipe dorind să-şi adjudece punctele aducătoare de linişte, şi Pandurii şi Gloria fiind încă în zona fierbinte a clasamentului. Pandurii au şi ambiţii în plus, gorjenii nereuşind sezonul trecut nici o victorie în meciurile cu Gloria. În plus, la Pandurii evoluează acum opt jucători care au trecut pe la Bistriţa, patru din ei fiind chiar incluşi în lotul pentru acest joc.

În situaţia în care se află acum Pandurii, după ce a mai recuperat din punctele pierdute în debutul turului, punctele din meciul cu Gloria ar fi cele necesare pentru o iarnă liniştită. Cârţu recunoaşte că meciul e unul deosebit de important şi adversarul unul de luat în seamă: „Partida asta este foarte importantă. Întâlnim un adversar foarte dificil, n-aş vrea să pun presiune pe jucători, dar cred că este unul dintre cele mai importante meciuri din partea asta a doua de tur de campionat”.

Dacă obţine victorie în meciul de sâmbătă, Pandurii va totaliza 18 puncte, care ar crea o stare de spirit bună pentru meciurile care mai rămân de jucat în acest tur de campionat. „Dacă am bate pe Bistriţa sâmbătă, sigur mai putem să luăm puncte şi din celelalte partide care mai rămân de jucat până la finalul turului, chiar dacă sunt foarte grele şi întâlnim adversari foarte dificili, cum sunt Farul, CFR Cluj şi Oţelul. În contextul acesta e o presiune în plus pentru jucători şi pentru mine şi conducerea tehnică la această partidă. Este ca o răscruce de drumuri, se pot întâmpla lucruri deosebit de bune şi pozitive pentru viitor în situaţia în care ajungem la 18 puncte”, a precizat ieri tehnicianul pandurilor care a dus jucătorii în cantonament la Hotel Sport.

Antrenorul le cere jucătorilor concentrare maximă

Adversarul din această etapă este unul incomod, echipa lui Sabău fiind considerată una dintre cele care pierd greu şi nu fără luptă după cum aprecia şi Sorin Cârţu: „Pe lângă presiunea cu cota asta de puncte la care am putea ajunge, sigur că este şi presiunea adversarului, o echipă care cedează greu, care pierde greu chiar dacă a avut o perioadă mai nefastă. Este o echipă care este prezentă în meci tot timpul jocului pentru că şi când e condusă joacă bine şi pierde destul de greu şi la scoruri foarte mici. Ori o situaţie din asta te ţine în priză un meci întreg în care se poate întâmpla orice. Şi au şi jucători buni la dispoziţie care pot oricând să facă diferenţa. Negrean, Coroian, Silvăşan sunt cu toţii jucători cu experienţă şi dacă nu eşti responsabilizat şi concentrat pe întreaga perioadă a meciului oricând te pot taxa”.

Bistriţenii au reuşit la meciul cu FC Argeş, unul destul de echilibrat, să câştige prin două sclipiri ale lui Coroian.  Antrenorul pandurilor a apreciat că prezenţa în lotul său a opt jucători care au trecut pe la Gloria să fie un atu pentru Pandurii, urmând să mizeze pe Rus, Chibulcutean, Mândrean şi probabil Nalaţi şi la acest joc. Meciul este programat sâmbătă de la ora 16:00, biletele urmând să fie puse în vânzare sâmbătă între orele 09:00 şi 13:00.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: