Purcel la tavă cu Măruță în rât

Voi, Târgu Jiul, l-ați dat lumii pe Măruță, nu? Ce personaj trist. Nu mă uit pe PRO TV pentru că am auzit că prostește, dar întâmplător am nimerit la Happy Hour în timp ce eram într-o vizită, săptămâna trecută. Măruță și Andra erau nași la nunta de argint a primarului Cristian Popescu Piedone cu nevastă-sa. Deci ultima fiță nu mai e să arvunești lăutari la nuntă, ci vedete TV (mă rog, Andra e teoretic și lăutar, o avantajează atât meseria de bază cât și etnia). Eventual, să ți se transmită paranghelia și-n direct. Și nu oriunde, ci la PRO TV, care bate orice audiență indiferent ce-ar difuza (apropo, duminică X Factorul a fost depășit nu doar de filmul cu bătaie de pe PRO, ci și de Ernest de la Kanal D).

Având mare noroc cu nașii angajați la televiziune și cu o echipă de filmare pe mână, sinistrul Piedone și-a putut etala nu doar nevasta cu mari probleme de ten și copiii cocalari, ci și colecția de mașini de epocă. Pe care a precizat că le are de dinainte să fie primar, deci din furturi anterioare, vorba fetei președintelui, care probabil s-au prescris. Piesa de rezistență a orei de campanie electorală nesimțită a fost reprezentată de imaginile de la nunta originală a lui Piedone, aia de acum 25 de ani. Ocazie cu care am descoperit că domnul Piedone nu era doar mai gras când era tânăr, ci și mult mai urât. Povestea de dragoste a celor doi a fost chiar mai sinistră decât personajul în sine: el șef de restaurant, ea angajată. Ea gravidă, el brusc hotărât să facă nuntă. Regească, scumpă, cu mâncăruri alese, după cum nu a uitat Măruță să ne menționeze. Dragoste adevărată și dezinteresată. Vorba lui Ilf și Petrov: nevastă-sa a avut o dragoste pentru bani complet dezinteresată. Mă rog, în acest caz, (și) pentru mâncare.

Dacă Piedone a plătit publicitatea (și probabil a făcut-o), Măruță e de înțeles. Sunt vremuri grele, toți ne prostituăm, mai mult sau mai puțin. Întrebarea este de ce-ar vrea un om serios să-și arate chiloții la televizor, să-și pupe nevasta în direct și să exprime chestii care de obicei se spun în dormitor. Și cum naiba să dai imagini de la nuntă, când tu arătai în halul ăla la nuntă?! Nu vă mai votez, domnu' Piedone! Mai ales c-ați slăbit. Mie îmi plac primarii gata grași, atât de grași încât să nu mai aibă de ce să fure, că oricum au mâncat tot ce se poate mânca.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: