Purec explică scorurile politicienilor din sondajul UCB

Sondajul realizat de studenţii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” i-a nemulţumit pe politicienii de toate culorile politice. Pesediştii sunt supăraţi că Florin Cârciumaru este la un minim istoric, liberalii pentru că au un candidat de 10% la Primăria Târgu Jiu, cei de la Mişcarea Populară pentru că Liviu Andrei este sub marja de eroare, iar cei de la UNPR pentru că nu au fost măsuraţi. Sorin Purec, profesor universitar în cadrul Universităţii ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, a lămurit procentele obţinute de partidele politice în cadrul sondajului realizat de studenţii de la Sociologie.

Sondajul realizat de studenții de la UCB nu a fost finanțat de către niciun partid ci a fost un fel de practică a studenților din anul III la Sociologie, spune profesorul Sorin Purec. Acesta a adăugat faptul că sondajul este cât se poate de real și poate oferi candidaților o imagine clară. ”Am oferit partidelor politice care activează la nivelul municipiului Târgu Jiu acest barometru în mod absolut gratuit, nimeni nu a finanțat sondajul de opinie. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 martie, Liviu Andrei la vremea respectivă nici nu era lansat ca și potențial candidat, speculația politică era că va candida, nu era clar unde, l-am prins în sondaj ca pe un potențial candidat dar este scorul pe care îl are un candidat nelansat”, a spus Sorin Purec, profesor universitar.
Purec a precizat și care sunt câștigătorii acestui sondaj de opinie. „Partidul Mișcarea Populară a obținut undeva la sub 5%, atât a fost evaluat de către cetățenii intervievați, sub 5% și ar fi de observat că ”partidul” câștigător al acestui sondaj sunt nehotărâții, adică 31% din cetățeni nu știu cu cine vor vota”, a spus Sorin Purec.

Cârciumaru, erodat
Sondajul UCB îl poziţionează pe Florin Cârciumaru în topul preferinţelor cu un procentaj de 39,94% pentru scaunul de primar din municipiu. PSD este la doar 27,30%, ceea ce îl îngrijorează pe primar.
Profesorul universitar a spus despre scorul de 40% obținut de primarul Cârciumaru că este minimul istoric obținut de acesta. ”Din câte ați observat, primarul Florin Cârciumaru are un procent de 40%, este minimul istoric pe care îl obține Cârciumaru, dar pe fondul unei campanii electorale de 16 ani adică Florin Cârciumaru este arhicunoscut în Târgu Jiu, cu bune și cu rele. Nu va fi câștigător niciun candidat nou nouț, nu există oameni providențiali care dintr-o dată să ia mințile unor cetățeni, relativ bine educați politic, care să rupă această barieră a unei candidaturi de 16 ani”, a precizat Sorin Purec, profesor universitar.
SUPĂRARE
Cei de la UNPR şi-au făcut singuri sondaj, dacă nu au fost prinşi în ale altora. „Eu vreau să le transmit tuturor celor care fac sondaje că UNPR există la Gorj, că în 2012 am mers singuri în alegerile locale și avem aleși și cred că ar trebui să se respecte și să ia în calcul toate formațiunile politice”, a spus Marius Vlaicu, primvicepreședintele UNPR Gorj. În propriul sondaj, UNPR Gorj are undeva la 7% la nivelul municipiului Târgu Jiu și 6% la nivelul județului.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: