Purtarea bebelușilor

Nu mă lasă inima să nu scriu repede și despre asta, deși sunt departe de a fi specialist. Vă povestesc din experiența mea și din ce-am citit, să știm cum stăm.

Fie-mea a cam crescut în brațe primele luni din viață. A se citi primele 6 luni. Ceea ce mă rog, a fost cam dificil. I-am cumpărat pe la 2 luni un marsupiu din ăsta din comerț dar mi se părea că stă aiurea în el, că e rigid și că e mare bătaie de cap cu el, așa că am renunțat rapid.

În schimb, în prima lună nu lăsam pe nimeni să o ia în brațe. De frică să nu se învețe. Așa auzisem eu, să nu se învețe copilul în brațe. Nu eram foarte sigură de ce era așa rău, dar clar era rău că toată lumea zicea. După câteva urlete de la colici mi-am revizuit poziția rapid. Și nu, nu s-a învățat deloc, dimpotrivă, cum a putut sta singură în fund nu ne-a mai băgat în seamă (mă rog, când e necăjită, când se aude un tânguit mieros: Vriau la maaamiii!și mai beneficiem și noi de puțin răsfăț).

Nu regret nicio secundă că am procedat așa, dar sincer, n-am prea putut face mare lucru în primele luni, chestie care pe mine m-a cam demoralizat (sunt genul care nu poate sta locului o secundă). Un marsupiu ajută mult la independență, poți să gătești cu plodul în brațe, să mergi la plimbare prin magazine sau la o pizza la terasă. Cu puțin efort, ești chiar normală.

După mult mai multe lecturi, am constatat că aveam oarecum dreptate cu marsupiul ăla din comerț. Se pare că marsupiile clasice pun presiune pe osul pubian și pot afecta șoldul copilului, ca să nu mai vorbesc că nici spatele părinților nu e prea fericit (asta vă povestesc din experiență). Se găsesc pentru cei interesați pe internet și articole semnate de medici pediatrii recunoscuți internațional precum și studii de specialitate. Așa că mai prin toată lumea s-a pus lumea să poarte copiii în niște chestii sănătoase, care să nu le facă rău. Găsiți cu toptanul: slinguri, wrap-uri, mei-tei, Manduca, Boba, Luna, Marsupi Plus și câte or mai fi de nu știu eu de ele. Unele merg la bebeluși mai mici, unele la cei mai mari. În chestiile astea bebelușii stau curbați, cam așa cum stau când îi ținem în mâini în brațe și cum stăteau în burtica mamei, iar piciorușele lor sunt în poziția broscuță, așa încât greutatea e distribuită corect. E adevărat că sunt și cam scumpe, cam cât cel mai ieftin căruț de pe piață, dar știu mămici care au dat banii degeaba pe căruț că nu l-au folosit.

Noi am cumpărat un sling fix pe la un an. Fie-mea mergea când în brațe când pe jos și devenise enervant să car degeaba căruciorul după mine. Chestia aia era cât o eșarfă, îmi încăpea în geantă, și bonus avea cea mai frumoasă coloare: un corai mega vesel. Am tot folosit-o jumătate de an, după care fie-mea a declarat independență totală și n-a mai mers nici în el nici în vreun cărucior. Îi place să se plimbe, na. Deci, pentru a ne face viața mai ușoară, un marsupiu sănătos.

sleepy00.wordpress.com

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: