Pustai: Aproape că regret parcursul european

Egalul de pe terenul ultimei clasate, Corona Braşov, dar şi arbitrajul craioveanului Colţescu l-au scos din minţi pe Cristi Pustai. Cunoscut ca un tip calm, antrenorul a răbufnit la final şi a acuzat faptul că Pandurii nu primeşte respectul pe care îl merită.

Pandurii au ajuns la 3 meciuri fără victorie după remiza de la Braşov. Mai grav însă este faptul că Anton nu va putea juca miercuri în Cupă cu Dinamo din cauza unei greşeli a lui Colţescu.

Pustai: Suntem decimaţi

Pandurii nu a reuşit decât un egal la Braşov cu lanterna roşie, Corona (1-1) după un meci aprig disputat. Gorjenii au fost dezvantajaţi clar de arbitrul Sebastian Colţescu, cel care l-a eliminat aiurea pe Anton cu 25 de minute înainte de final. Decizia l-a scos din minţi pe Pustai care a mai îmbătrânit puţin şi la ratarea uriaşă a lui Eric din prelungiri. Din cauza numărului enorm de meciuri disputate în acest sezon, pandurii au mari probleme de efectiv. Contra Coronei au revenit Mamele şi Nicoară, dar gorjenii l-au pierdut pe Anton pentru un meci. „Aproape că îmi pare rău de parcursul european, fiindcă efectiv suntem decimați. O să ducem competiția până la capăt și asta e. Până la urmă e un punct câștigat, iar gazdelor nu am ce să le reproșez”, a spus antrenorul după meci.

8 – absenţi au acum pandurii: Matulevicius, Predescu, Rubio, Erico, Distefano, Paulinho şi Unguruşan sunt accidentaţi, iar Anton suspendat. Unul singur poate fi refăcut până la meciul cu Dinamo, Unguruşan

„Nu am ce să le reproșez băieților, au făcut față unei echipe foarte bune, dar la care se vedea că jucătorii sunt obosiți, venind din Europa League. Important e că am făcut totuși un joc bun”.

Ionel Gane, antrenor Corona

Oboseala, o mare problemă

Unul din motivele pentru care pandurii au aceste probleme de lot este şi oboseala acumulată de la startul sezonului. Gorjenii s-au bătut pe 3 fronturi, Liga 1, Cupa României şi Europa League şi nu erau obişnuiţi cu asta până acum. Gorjenii au un lot numeros, dar nu foarte grozav din punct de vedere valoric. Rezervele nu se ridică la nivelul titularilor iar asta s-a simţit în câteva meciuri. Poate că din iarnă pandurii vor face câteva achiziţii menite să mai echilibreze balanţa. Pustai ar vrea ca această pauză de iarnă să vină mai repede, adică să nu se mai joace şi acele două etape programate din retur. „Cred că au obosit, e normal să obosească, după atâtea meciuri. Suntem plecați de marți de acasă, acum o să mergem mai departe în București, să jucăm Cupa. Avem mulți accidentați și ne antrenăm pe unde putem, pe gheață sau zăpadă. Nu ne întreabă nimeni dacă mai vrem sau nu să se joace aceste ultime etape din an. De fapt, noi trebuie tot timpul să ne supunem ordinelor. Jucăm joi noapte și duminică, dacă se poate, cât mai devreme, să nu fie multe ore”, spune antrenorul pandurilor.

29 – de meciuri (16 în campionat, 11 în Europa şi 2 în Cupă) au disputat pandurii în 135 de zile de la startul sezonului, în medie un joc la fiecare 4 zile şi jumătate

„Nu suntem obosiți. E greu să joci cu un om în minus. Am avut șansa la ultima fază să câștigăm, dar nu am reușit. Am încercat să jucăm. Cei de la FRF trebuiau să vadă că e greu să joci așa, pe un asemenea teren. Mai avem un meci, cu U Cluj, și trebuie să câștigăm.”   Eric de Oliveira, Pandurii

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: