Putem sparge barajul Greciei?

România are o misiune ingrată deseară. Trebuie să bată Grecia cu 2-0 pentru a merge la Cupa Mondială din Brazilia. Jocul lamentabil din tur nu ne dă mari speranţe, dar tricolorii promit să se lupte până la capăt.

Marica sau Tănase ar putea privi Mondialul la televizor alături de Ribery sau Ibrahimovic! Franţa trebuie să remonteze eşecul din Ucraina, 0-2, în timp ce Suedia se bate pe viaţă şi pe moarte cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo după 1-0 pentru lusitani în tur. Croaţia e favorită certă cu Islanda.

Vrem, dar şi putem?

Multe s-au spus înaintea meciului tur de la Atena. Că suntem pregătiţi, că vrem să mergem la Mondial după 16 ani de pauză, că rupem norii şi plasele porţii grecilor. Ce a urmat ne-a dezgustat pe toţi. Un joc lipsit de orizont, tern, iar despre atitudine nici nu trebuie să mai discutăm.“Nu am avut curaj, am atacat foarte, foarte puţin. Senzaţia pe care am avut-o este că ne-am fi mulţumit chiar şi cu o înfrângere la limită, marcând la Atena”, a observat Gică Popescu, un om obişnuit să meargă cu naţionala la turnee finale.

Golul lui Bogdan Stancu e singurul lucru care ne mai dă speranţe acum. Speranţe că Piţurcă va şti să trimită un 11 competitiv pe teren şi nu unul alcătuit din orgoliul şi încăpăţânarea lui. Maxim e anunţat titular, dar ne vor lipsi enorm Bourceanu şi Lazăr. Cu un cuplu improvizat, Gardoş-Cociş la mijloc, nu ştim ce consistenţă va avea jocul. Trebuie să credem însă că mai rău ca la Atena nu se poate. Un 2-0 contra grecilor e foarte greu de obţinut. Samaras şi compania au pierdut în deplasare în preliminarii doar în Bosnia, 1-3, şi au câştigat de 3 ori cu 1-0 şi o dată cu 2-1. Tătăruşanu, Chiricheş şi Nicoliţă sunt aşteptaţi să înceapă din primul minut, dar de ei am fi avut nevoie la Atena când a fost bulevard deschis în apărarea noastră. Acum trebuie să marcăm cel puţin două goluri şi să nu încasăm deloc. Scenariu greu de realizat, aproape imposibil dacă tricolorii nu-şi schimbă radical atitudinea. Meciul începe diseară la ora 21:00 şi e în direct la Antena 1.

Prim 11 probabil cu Grecia:

Tătăruşanu – Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ – Gardoş, Cociş – Nicoliţă, B. Stancu, Maxim – Marica.

1 – singură echipă a marcat mai mult de un gol Greciei în preliminarii, Bosnia în victoria cu 3-1 de la Sarajevo. În restul de 9 meciuri, elenii au mai primit doar un singur gol şi au încheiat grupa cu un golaveraj de 12-4 !

„Fără Maxim nu se poate !”

La Atena, Piţurcă a preferat să-l ţină pe Maxim rezervă, deşi a admis că era cel mai în formă jucător al său. Mijlocaşul lui Stuttgart a intrat pe teren doar în ultimele 5 minute şi nu a mai avut timp să schimbe ceva. Piţi va lăsa se pare orgoliul deoparte diseară şi-l va băga pe Maxim din primul minut. Pandurii mizează pe fostul lor jucător vândut în Germania cu 1,5 milioane de euro. „Selecţionerul trebuie să fie inspirat. Cred că o să joace ofensiv pentru că avem nevoie de goluri. Din punctul meu de vedere, fără Maxim nu se poate să întoarcem rezultatul din tur. Probabil cu cei 50 de mii de suporteri alături, tricolorii pot obţine calificarea. Va fi foarte dificil. Nu vreau să cred că grecii s-au calificat în tur. Dacă înainte de meciul tur şansele erau de 50-50% acum e 75-25 pentru greci. Au jucători experimentaţi care ştiu să joace la rezultat”, crede Eugen Pîrvulescu.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: