Puțini producători în piața ţărănească de la Târgu Jiu

O piață țărănească a fost amenajată în centrul civic al municipiului Târgu Jiu. Evenimentul este organizat de o societate privată, iar comercianții care își etalează produsele plătesc chirie la primărie. Producători din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal și Oltenia erau așteptați să-și expună produsele tradiționale românești. Joi, 8 iunie, în ziua deschiderii acestei piețe, erau prezenți doar câțiva comercianți: un producător de țesături (în special ii), o comerciantă cu brânzeturi, o alta cu produse preparate din carne și un vânzător de kurtos. Niciunul din Gorj! Mariana Bănică din Slobozia, județul Argeș, a venit a Târgu Jiu cu produse lactate: telemea de capră (proaspătă și veche) la 22-25 lei/kg, telemea de oaie (proaspătă și veche) la 20-25 lei/kg, caș afumat (20 lei și 35 lei/kg) și brânză de burduf (40 lei/kg). „Cel mai căutat produs a fost brânza de capră veche. Produsele noastre sunt la fel ca cele de la Gorj, numai că sunt de șes, nu de munte”, a spus Mariana Bănică.

Attila Magyari a venit tocmai din județul Harghita să vândă la Târgu Jiu produsul său. Este vorba de kurtos. O bucată de 400 gr. este comercializată la 10 lei. Face și excepții, dacă sunt solicitări. „Suntem de la Odorheiul Secuiesc și am venit la piața țărănească de la Târgu Jiu cu kurtos. Numai acest produs avem. Al nostru este special, pentru că este tradițional, de la mama lui. Vindem și la 200 grame, dacă ni se cere, la 5 lei”, a explicat Atilla Magyari.

Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, piața țărănească este organizată anual de către firma SC Tactic Events Marketing SRL din Ploiești. Fiecare producător plătește o taxă de 8 lei/mp/zi. 

Galerie foto






Vizualizări: 1,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: