Radio Infinit: Protocolul USL demite şapte viceprimari PSD, PNL şi PC

Patru viceprimari de la PNL, doi de la PSD şi unul conservator ar trebui demişi din funcţii, în baza protocolului USL. Documentul, semnat de Victor Ponta şi Crin Antonescu, prevede foarte explicit la punctul 3.1.5. că “este interzisă orice alianţă cu Partidul Democrat Liberal în administraţia locală”. Acest lucru presupune nu numai înlocuirea celor 9 viceprimari PDL, acolo unde primarii sunt PSD sau PNL, ci şi schimbarea viceprimarilor celor trei partide din Uniunea Social Liberală, acolo unde primarii sunt democrat-liberali.

În situaţia de a fi obligaţi să-şi dea demisia din funcţii ar fi viceprimarii liberali din comunele Săuleşti, Bărbăteşti, Roşia de Amaradia şi Dăneşti, cei pesedişti din Licurici şi Bălăneşti dar şi conservatorul de la Glogova.

Viceprimarul şi liderul PSD din comuna Bălăneşti, Dorel Roşu, speră ca protocolul USL să nu se aplice chiar „până la ultima localitate”. Nici nu se gândeşte să-şi dea demisia din funcţie, mai ales că are o colaborare foarte bună cu primarul democrat-liberal Radu Rotaru.

Nici viceprimarul liberal din Dăneşti, Alexandru Lupulescu, n-a auzit de prevederea din protocolul USL, că este interzisă colaborarea cu PDL-ul pe plan local.

Conservatorul Gheorghe Milea, de la Glogova, ar trebui şi el să părăsească scaunul de viceprimar, dacă protocolul USL s-ar respecta la Gorj.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: