Rămâne fără serviciu pentru că şi-a desfiinţat locul de muncă

Ion Cojocaru, fostul director al UEF Motru, este în pericol de a rămâne fără serviciu după ce a fost înlocuit din funcţia de conducere. Actualul director Ilie Petrescu spune că Ion Cojocaru nu mai poate lucra în cadrul instituţiei, întrucât şi-a desfiinţat postul de jurist pe vremea când era director, iar bugetul nu permite suplimentarea locurilor de muncă. Ion Cojocaru infirmă spusele lui Petrescu şi spune că îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu.

Ilie Petrescu, actualul director de la UEF Motru, susţine că Ion Cojocaru nu se mai regăseşte printre angajaţii instituţiei pentru că şi-a desfiinţat singur postul de jurist. „Domnul Cojocaru a intrat într-o situaţie foarte ridicolă. Dumnealui şi-a desfiinţat postul său de jurist, iar pe un post de jurist este acum domnul Mareş Dumitru. Ba mai mult, bugetul nostru de venituri şi cheltuieli a fost aprobat şi trecut în Monitorul Oficial acum câteva zile”, a declarat Ilie Petrescu. Acesta a mai precizat că fostul director al UEF Motru nu mai poate fi angajat nici măcar pe post de muncitor. „Domnul Cojocaru nu mai poate să fie încadrat nici chiar ca muncitor pentru că bugetul are 128 de persoane, iar el nu mai poate beneficia nici la muncitori. El şi-a desfiinţat singur locul de muncă. Locul de muncă de jurist nu-l mai are în organigramă. El nu mai poate fi angajat pentru că în bugetul de venituri şi cheltuieli sunt 128 de oameni, iar scriptic sunt 136”, a menţionat Petrescu.

Preavizul lui Cojocaru expiră astăzi, însă va fi prelungit datorită perioadei de concediu medical de care acesta a beneficiat. Cojocaru spune că îl va da în judecată pe Ilie Petrescu în cazul în care nu-i va permite să se întoarcă la serviciu. „Petrescu nu ştie ce vorbeşte. Postul de jurist nu l-am desfiinţat eu, el vrea să-l desfiinţeze. Eu am contract de muncă individual pentru funcţia de jurist, contract care a fost suspendat în baza contractului de mandat. Preavizul expiră luni, însă va fi prelungit cu perioada de medical. După ce va expira şi această perioadă, va trebui să-mi dea un loc de muncă. În cazul în care va refuza acest lucru îl voi da în judecată şi chiar îi voi face o plângere penală pentru abuz în serviciu. UEF Motru nu este SRL Petrescu”, a declarat Ion Cojocaru, fostul director al UEF Motru.

Petrescu: Am preluat UEF Motru cu pierdere de 6 miliarde

Ilie Petrescu susţine că a preluat UEF Motru cu o pierdere de 600.000 de lei noi. „Unitatea are o pierdere de 6 miliarde. Sper ca la sfârşitul anului să ajungem pe linia de plutire. Avem ca ţintă în mandatul de director ca prin activitatea noastră  19% din venituri să fie din afara CEO. Deja am încasat aproape un miliard de lei din afara CEO,  de la Turburea, Stejari, de la Mall şi alte zone în care vom mai face inclusiv execuţii de foraje”, a declarat Ilie Petrescu. Acesta spune că a început activitatea în forţă. „Deja am început activitatea, suntem în demarare cu toate sondele în teren, am luat o echipă şi am început să efectuăm o activitate pentru viitorul spaţiul comercial al Gorjului. Avem 10 oameni care execută în fiecare zi lucrări de construcţie la Mall, avem activitate şi la masa lemnoasă, precum şi în comunităţile din judeţ. Vreau să dăm un semnal pozitiv pentru societatea UEF Motru şi vom respecta întocmai şi la  timp întreaga disciplină a managementului CEO. Am vorbit şi cu domnul primar Cârciumaru pentru deznisipările de la Polata şi Preajba”, a menţionat Petrescu.

PRONOSTIC

Ion Cojocaru are un pronostic rezervat în ceea ce priveşte viitorul UEF Motru. „În trei-patru luni, Ilie Petrescu va aduce UEF Motru la o pierdere de 28 de miliarde de lei vechi, cât avea instituţia în 2012, când am preluat-o eu. Avea pierdere, depăşise patrimoniul şi putea intra în insolvenţă. În momentul de faţă, UEF Motru are o pierdere în jur de 3,5 miliarde, bani care se vor recupera. Pierderea s-a făcut din cauză că pe lunile ianuarie şi februarie nu s-a lucrat, iar oamenii au luat salariile întregi. Lucrările de care vorbeşte Petrescu au fost contractate când eram eu director”, spune Ion Cojocaru.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: