Mitrescu: Nu renunţaţi la procese! Antonie: Nu pot să câştige!

Directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, Daniel Antonie, spune că nu s-au pus presiuni pe salariaţii de la Benzi Magistrale pentru a renunţa la acţiunile în instanţă împotriva CE Oltenia. „Şi-au dat seama că nu pot să câştige pentru că nu lucrează la foc continuu”, spune Antonie. Sindicaliştii din zonă sunt de altă părere şi spun că oamenii sunt pe cale să-şi câştige sporul de permanenţă şi din acest motiv sunt ameninţaţi cu transferul sau chiar concedierea dacă nu renunţă la procese.

Salariaţii de la sectorul de Benzi Magistrale nu beneficiază de sporul de permanenţă de 5,5% deoarece ei nu lucrează 7 zile din 7, precum cei din termocentrale. Aceasta este explicaţia conducerii Diviziei Miniere care spune că nu se fac niciun fel de presiuni pentru ca salariaţii care şi-au cerut aceste drepturi în instanţă să renunţe la acţiuni. “Nu e nicio presiune. Acolo oamenii probabil au început să-şi dea seama că nu pot să câştige pentru că acel spor de tură se acordă numai celor care lucrează în foc continuu, aşa cum sunt cei din termocentrale. Partea asta de benzi magistrale nu lucrează în foc continuu, lucrează 5 zile şi din când în când se livrează cărbune, într-adevăr 6-7 zile, dar nu în permanenţă şi nu aceiaşi oameni, deci nu este o activitate cu foc continuu. Probabil oamenii şi-au dat seama şi sunt conştienţi de asta şi o mare parte, vreo 80, am înţeles că îşi retrag acţiunile. Probabil sunt conştienţi că este mult mai bine să li se plătească zilele de sâmbătă şi duminică cu sporurile aferente”, a declarat Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia.

Sindicatele fac plângere penală

Nu de aceeaşi părere sunt sindicaliştii din zona Rovinari care vor depune o plângere penală, precizând că au dovezi prin care demonstrează că oamenii au fost constrânşi prin ameninţări ca să renunţe la acţiuni. Plângerea va fi făcută de Sindicatul Minerul Rovinari-Pinoasa. “Se fac presiuni şi ameninţări de către acest şef de sector de la Benzi Magistrale, Ciorogaru. Deja există probe concludente, noi facem plângere penală pentru imixiune şi pentru constrângerea oamenilor, ameninţându-i că-i dă afară, că le schimbă locul de muncă, dacă nu renunţă la acel proces pe care-l au în instanţă. De fapt, judecătorul va decide dacă au sau nu au dreptate. Ei ştiu că vor pierde, că au tăiat ilegal drepturile oamenilor, drepturi salariale pe care nu le-au acordat şi acum fac presiuni pe oameni. Ce se întâmplă este infracţiune. Avem pentru 3, şeful de sector, adjunctul şefului de sector şi pentru un alt conducător, pentru care sunt probe şi dovezi evidente că au făcut acest lucru, deja introducem plângerea penală”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedinte FNME.

Sindicaliştii îndeamnă angajaţii acestui sector să nu semneze acel tabel prin care renunţă la acţiunea în instanţă şi să aştepte verdictul magistraţilor.

Circa 110 salariaţi ai sectorului Benzi Magistrale din totalul de 180 au dat în judecată compania pentru a recupera acest spor de permanenţă, asta pentru că nu toţi lucrează pe ture.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: