CE Oltenia: Ciurel a făcut doar 4% din profitul lui Bălăşoiu

Complexul Energetic Oltenia şi Fondul Proprietatea au dat cifre diferite referitoare la veniturile şi profitul companiei. Presa centrală a scris că producătorul de energie din Gorj a avut în 2013 un profit de doar 4,5 milioane de lei, cu o scădere de 96% faţă de anul precedent. Atunci, complexul a fost condus de Constantin Bălăşoiu, care a avut rezultate foarte bune, iar Ciurel a devenit director la final de an şi nu a reuşit să le strice de tot.

Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul 2013, cu chiu cu vai, pe profit. Potrivit unor date furnizate presei de Fondul Proprietatea, CE Oltenia a  înregistrat anul trecut venituri de 4,27 miliarde lei, dar profitul companiei a scăzut de peste 26 de ori, la 4,5 milioane lei. În 2012, după şapte luni de funcţionare, compania a avut venituri de 3,34 miliarde de lei şi un profit de 118,3 milioane de lei. CE Oltenia a transmis însă că veniturile din 2013 sunt însă de 4,56 miliarde lei, nu 4,27 miliarde de lei, aşa cum a dat Fondul. De asemenea, compania susţine că pe tot anul 2012 veniturile cumulate ale entităţilor componente ale CE Oltenia s-au ridicat la suma de 6,16 miliarde lei.

Cert este că directorul companiei, Laurenţiu Ciurel, anunţase pentru anul 2013 un profit de circa 300 de milioane de lei, din care doar 157 de milioane de lei din exploatare. Acum, CE Oltenia pare să aibă un profit de 4,5 milioane de lei şi este previzibilă o pierdere din activitatea de exploatare.

Rămâne de văzut care sunt datele reale, dar Laurenţiu Ciurel a mai minţit pe această temă şi anul trecut, când a anunţat la o şedinţă la Instituţia Prefectului că profitul companiei este de 280 de milioane de lei. Abia după publicarea bilanţului anual s-a descoperit că acesta minţise şi că profitul era de doar 118 milioane de lei.

ADEVĂR

Pe 15 mai, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a aprobat bugetul companiei pe 2014, însă mai interesant pare să fie rezultatul financiar din 2013. Adevărul privind rezultatul financiar pe 2013 va fi ştiut după publicarea bilanţului contabil.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: