Minprest ar putea vinde energie pentru CE Oltenia

Societatea Minprest Serv Rovinari ar putea vinde energie pentru Complexul Energetic Oltenia, primele demersuri pentru obţinerea autorizării activităţilor de transport, distribuţie şi comercializare a energiei electrice urmând să fie făcut la mijlocul lunii viitoare, prin introducerea de noi coduri CAEN cu aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor. Complexul Energetic Oltenia are nevoie de o societate care să preia aceste activităţi, asta pentru că producătorii de energie nu pot vinde la export, ci doar pe piaţa OPCOM.

Unul dintre proiectele supuse aprobării Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de la Minprest în şedinţa care va avea loc în data de 17 iunie este acela privind introducerea de noi coduri CAEN în obiectul de activitate. Este vorba de cele de transport energie electrică, distribuţie energie electrică, comercializare energie electrică şi comercializare combustibili gazoşi prin conducte. În baza introducerii acestor noi coduri şi cu nişte avize din partea ANRE, societatea ar putea să vândă energie pentru CE Oltenia care, conform directivelor UE, fiind producător nu poate vinde decât pe platforma OPCOM, ori prin intermediul Minprest ar putea să găsească clienţi pentru export.

Conducerea CE Oltenia a încercat înfiinţarea unei noi societăţi care să se ocupe de vânzarea energiei, care să aibă acţionar unic Complexul Oltenia, însă se pare că Fondul Proprietatea s-ar fi opus.

Conducerea Minprest spune că introducerea acestor noi coduri CAEN nu are legătură cu intenţia Complexului Energetic Oltenia. „Noi în actul constitutiv avem foarte multe coduri CAEN, nu ne folosim de toate, şi cele 4 ne lipseau din actul constitutiv. Am primit avizul consiliului de administraţie, urmează să cerem aprobarea AGA. După înregistrare, în cazul în care am vrea să facem ce scrie, ar însemna să luăm alte autorizaţii de la autorităţile competente. Nu ne-am pus problema să vindem energie. Dacă vom vrea să înfiinţăm un parc fotovoltaic pe o haldă, codurile ne-ar ajuta. Noi lucrăm în perspectivă”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest Serv Rovinari. 

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: