Rămâne Ponta fără colegiu?

Noul proiect de modificare a legii electorale, făcut public de Ministerul Administraţiei şi Internelor, prezintă viitoarele structuri parlamentare din teritoriu, Gorjul figurând la acest capitol cu un deputat mai puţin. Evident, ultimul colegiu din lista celor şase dispare de pe listă, deputatul de pe colegiul respectiv fiind nimeni altul decât liderul PSD Victor Ponta.

Văzut nu prea des prin colegiul său, alesul de la Târgu Jiu va trebui să se reorienteze spre alte teritorii politice, municipiul fiind împărţit la alegerile din 2008 între colegiul şase, propus spre desfiinţare, şi colegiul cinci, în care deputat este un alt social-democrat, Vasile Popeangă.

„Oracolul de la Leleşti”, cum era supranumit în presă înainte de a deveni parlamentar, spune că în partid nu s-au purtat nici un fel de discuţii pe această temă, convingerea sa fiind aceea că actuala putere oricum nu va pune în practică actualul proiect de lege. Popeangă e convins că modificările anunţate de MAI nu vor avea loc aşa cum nici regionalizarea nu s-a mai produs. În plus, el ştie că există o decizie în partid conform căreia actualii parlamentari îşi păstrează colegiile, ceea ce l-ar trimite pe Ponta tocmai pe colegiul doi, acolo unde are domiciliul. „Să apară legea şi vedem ce prevederi apar pentru că, aşa, discuţii sunt multe. Oricum, ştiţi foarte bine, nu sunt genul care să intre în fibrilaţii la astfel de informaţii. Ştiu că stau bine în colegiu şi ştiu că sunt şi destui care şi-ar dori acest post, numai că există o hotărâre a Comitetului Executiv care ne dă dreptul să candidăm în continuare pe acelaşi colegiu”, spune Popeangă.

Proiectul de lege privitor la organizarea viitoarelor alegeri locale şi parlamentare îl lasă fără colegiu nu doar pe Victor Ponta, ci şi pe predecesorul acestuia în fruntea PSD, pe Mircea Geoană. Dăbuleniul ar urma să facă parte dintr-o nouă entitate electorală, ceea ce i-ar îngreuna situaţia şi fostului preşedinte al Senatului. Senatorii de la Gorj nu au, în schimb, motive de îngrijorare, cele două posturi existente în judeţ urmând să existe şi în continuare.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: