Rămânem şi fără spitalul cel nou şi promis anul trecut

Şansele ca la Târgu Jiu să se construiască un spital nou sunt tot mai mici în contextul lipsei fondurilor la buget. Autorităţile sanitare din Gorj nu au primit încă informaţii oficiale pe această temă, dar preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Irinel Popescu, a declarat că proiectul spitalelor regionale ar putea rămâne fără finanţare din cauza crizei economice.

Aflat la Craiova, acesta a spus că există pericolul ca proiectul construirii a opt spitale regionale de urgenţă să rămână fără finanţare. Unul dintre aceste spitale de urgenţă urma să fie construit la Târgu Jiu. Autorităţile locale îşi propuseseră să construiască şi un spital modular care să deservească şi judeţele învecinate. Purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean, dr. Constantin Pălivan, spune că unitatea medicală nu a fost informată despre o astfel de decizie. Din contră, medicii gorjeni încă mai speră că toate demersurile făcute la sfârşitul anului trecut pentru materializarea unui astfel de proiect nu au fost inutile.

În altă ordine de idei, conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu resimte deja efectele crizei economice şi încearcă reducerea cheltuielilor de personal cu 15% .Şefii de la spital cer Autorităţii de Sănătate Publică redistribuirea personalului pe posturile deficitare, scăderea numărului de angajaţi care lucrează în week-end-uri şi de sărbători sau creşterea numărului de servicii medicale furnizate, în vederea creşterii veniturilor încasate.  O altă măsură de eficientizare a activităţii medicale în perioada crizei economice se referă la externalizarea serviciilor de spălătorie şi bucătărie. Conducerea Spitalului Judeţean din Târgu Jiu a mai încercat şi în ultimii ani să externalizeze anumite servicii oferite bolnavilor, însă iniţiativa a rămas mereu în fază de proiect.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: