Transport gratuit cu trenul şi pentru studenţii peste 26 de ani

Studenţii de peste 26 de ani vor circula din nou gratuit, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Senat, se arată într-un comunicat al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Proiectul va fi trimis Administraţiei Prezidenţiale, pentru promulgare, după care va intra în vigoare. În acest timp, ANOSR va face toate demersurile pentru a urgenta cât de mult distribuirea legitimaţiilor de transport, studenţilor de peste 26 de ani care sunt eligibili pentru acest drept.

„Totodată, ţinem să transmitem mulţumiri tuturor senatorilor care au votat pentru ca această lege să se schimbe, după multe luni în care a constrâns o mare parte din studenţi să îşi plătească călătoriile”, mai spun studenţii.

În urmă cu un an, CFR Călători anunţa că studenţii de la universităţile de stat, dar şi de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar. Apoi, în octombrie 2017, în urma unei hotărâri de guvern, s-a stabilit ca studenţii a căror vârstă depăşeşte 26 de ani să nu mai beneficieze de acest drept. (A.A.)

Vizualizări: 362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: