Rânca - locul de origine al „statului paralel”. Cine o zice!

Face cum face şi reuşeşte să găsească o conexiune la tot ce se întâmplă la nivel național cu stațiunea pentru a cărei dezvoltare se luptă de ani de zile. Şeful cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu, vorbeşte acum, într-o postare pe contul său de Facebook, despre originile pe care „statul paralel” le-ar avea în stațiunea gorjeană.

Liderii PSD cu probleme penale au invocat insistent în ultima perioadă existența „statului paralel” pentru a justifica într-un fel explicațiile pe care le au de dat în Justiție la acuzațiile destul de grave ce le sunt aduse. Pănescu susține însă că niciunde în România nu mai există o localitate care să fie administrată în acelaşi timp de două primării. De aici şi ideea „statului paralel” de la Rânca, o parte din teritoriul stațiunii aparținând de oraşul Novaci, în timp ce cealaltă parte e administrată de comuna Baia de Fier.

„Deoarece în toată România, cu excepția Comunei Sculeni de la granița cu R. Moldova, care mai este împărțită de graniță în două, dar are aceeaşi administrație sub comanda primarului Vasile, nu s-a mai pomenit «două administrații» pe o zonă (două cartiere) doar PATRU persoane cu flotant de Rânca, dar cu peste 700 de case de vacanță, vile, pensiuni sau hoteluri! Deci de aici cred că s-au inspirat şi cei de la centru când au văzut că la Rânca două administrații cer taxe şi impozite, iar proştii de acolo dau an de an timp de 27 de ani fără să se întâmple nimic: nici asfalt pe străzi, nici trotuare, nici băncuțe, nici locuri de joacă, nici domenii schiabile, nici, nici, etc, şi atunci dacă tot merge aşa, de ce să nu facă la Nivel Național «două state paralele», dar şmecheri - cu aceeaşi administrație!!!”, a comentat Pănescu pe rețeaua de socializare.

„Mergem înainte cu Baia”

Zeci de comentarii a stârnit postarea respectivă,  printre acestea fiind şi cele ale Angelei Vintilescu, proprietara unuia din cele mai căutate hoteluri din stațiune, dar şi consilier local la Novaci. Culmea este că aici ea susține poziția autorităților din Baia de Fier. „Fiecare cu mama lui! Fiecare cu Primăria lui! Noi mergem înainte cu Baia de Fier; frații noştri de pe teritoriul Novaciului merg cu Primăria Novaci! Baia ne-a dat apă tuturor anul trecut când Novaciul a închis bazinele! Baia ne făcea asfaltul în această vară dacă nu trebuia să aştepte inutil după Novaci! GATA!!! Fiecare cu «aia mă-sii», fraților! Rămâne o parte din Rânca în sărăcia voită de Novaci ca să ajute structurile de turism din vale că ăia VOTEAZĂ??? Asta e!! Noi mergem înainte cu Baia, nu mai aşteptăm să împărțim apa de la Baia!”, a menționat şi Vintilescu într-o luare de poziție destul de tranşantă cu privire la situația în care se află Rânca.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: