Rapid transferă doi foşti atacanţi de la Pandurii

Primele două ţinte ale Rapidului pentru perioada de mercato din această iarnă sunt doi foşti jucători de la Pandurii Târgu Jiu. Cei doi sunt atacanţi şi ambii au fost golgheteri la echipe din Liga 1 şi Liga 2, Cristi Bud şi Valentin Alexandru.

Rapid caută promovarea în Liga 1, la finalul actualei stagiuni, şi caută să transfere jucători de atac pentru partea a doua a sezonului. Echipa lui Daniel Pancu ocupă locul 3, la două puncte ce CS Mioveni şi la şase de liderul UTA.

La fel de exigent şi ambiţios ca antrenor, cum a fost şi ca jucător, Daniel Pancu este deja în căutarea celor mai bune soluţii, pentru ca Rapid şi suporteri să poată celebra la finalul sezonului, revenirea în Liga 1. Pancu vrea să facă în perioada de iarnă mutări ofensive şi caută în acest sens, jucători cu experienţă, capabili să facă diferenţa. ”Schimbări prea multe nu o să fie, cu siguranţă, vor veni 2 poate 3 jucători maxim, dar jucători care să facă diferenţa, de mare valoare, care să ne ajute să promovăm”, a declarat Daniel Pancu pentru Telekom Sport. În acest sens Rapid îi vrea pe Cristi Bud şi Valentin Alexandru, doi atacanţi care au evoluat şi pentru Pandurii Târgu Jiu.

Marcatori pur sânge, fotbaliştii pot într-adevăr face diferenţa în favoarea echipei giuleştene.

Cristi Bud a evoluat la Pandurii în 2014, un an mai târziu el plecând la  campioana CFR Cluj unde a devenit golgheterul Ligii 1. Bud are 34 de ani şi este un fotbalist extrem de experimentat pentru liga a doua. Vârful născut la Baia Mare a cucerit de trei ori titlul în România cu CFR Cluj şi a evoluat în cariera sa la echipe precum Gaz Metan, Debrecen, Pandurii, Milsami, Poli Timişoara, Yverdon sau FC Hermannstadt.

Un alt atacant care a evoluat la Pandurii Târgu Jiu şi este dorit acum de Rapid este Valentin Alexandru, de 28 de ani. Acesta a fost de două ori golgheter al Ligii 2 cu Dunărea Călăraşi, din postura de golgheter el fiind transferat în Liga 1, la Pandurii,  în 2016, când a  jucat chiar şi în Europa League pentru echipa din Târgu Jiu. Atacantul joacă în prezent la Buzău, unde a marcat 8 goluri şi a reuşit alte 8 pase decisive. Valentin Alexandru a promovat cu Dunărea Călăraşi în Liga 1, la finalul sezonului 2017-2018, când a fost din nou golgheter al ligii secunde cu 23 de goluri marcate. În cariera sa a mai jucat pentru Academica Clinceni, Concordia Chiajna, Chindia  Târgovişte şi Pandurii Târgu Jiu.

La Rapid mai joacă un alt fost atacant de la Pandurii, Gabriel Dodoi, târgujianul fiind fost golgheter la Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 8,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: