Cei mai scumpi jucători de la Dinamo provin de la Pandurii

Pandurii a dat numeroşi jucători care au evoluat la Târgu Jiu către alte formaţii din Liga 1 sau din Europa. Fie că i-a transferat pe sume mari sau mai modeste ori i-a pierdut gratis, aceşti jucători contină să evolueze la cel mai înalt nivel, după ce au plecat spre marea performanţă de la Târgu Jiu, cum este cazul dinamoviştilor Dan Nistor şi Filip Mrzljak.

Lotul formaţiei de Liga 1 Dinamo Bucureşti este evaluat în acest moment la 14.000.000 de euro. Cel puţin aşa arată ultima actualizare a site-ului de statistică şi evaluare a jucătorilor transfermarkt.com, iar cei mai scumpi jucători, conform acestei evaluări, sunt doi fotbalişti proveniţi da la Pandurii Târgu Jiu, Dan Nistor şi Filip Mrzljak.

Valoarea lotului echipei Dinamo Bucureşti a crescut mult în ultimul an chiar dacă echipa nu a avut cel mai bun parcurs. De când Dinamo a fost preluată de noua echipă de conducere, formaţia din Ştefan cel Mare şi-a dublat cota de piaţă pe site-ul transfermarkt.com. Ultima actualizare arată că faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dinamoviştii sunt de două ori mai scumpi.

Cota totală a jucătorilor din Ştefan cel Mare în acest moment este de 13.75 de milioane de euro, o situaţie care o plasează pe Dinamo între cele mai bine cotate 6 echipe din Liga 1.

În ceea ce priveşte jucătorii, fostul jucător de la Pandurii, Dan Nistor este cel mai bine cotat jucător din lotul echipei lui Duşan Uhrin Jr, având o cotă de piaţă de 1.1 milioane de euro. Nistor este urmat în clasamentul celor mai scumpi dinamovişti de Filip Mrzljak,un alt fost jucător care a evoluat la Pandurii, cu o cotă de piaţă de 1 milion de euro, cei doi fiind singurii jucători care ajung la un milion de euro cotă de piaţă.

Dan Nistor a venit la Pandurii Târgu Jiu în anul 2010, evoluând pentru echipa din Târgu Jiu până în 2013 când a fost transferat de Evian, de unde a revenit la Târgu Jiu în 2014, sub formă de împrumut, şi apoi transfer definitiv până în 2016. Filip Mrzljak a fost transferat la Pandurii Târgu Jiu în 2015 şi a evoluat pentru echipa gorjeană în 45 de meciuri, până în 2017.

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: