Raport: Pe ce loc sunt românii la „fericire”

Danemarca este cel mai fericit loc din lume, potrivit unui raport întocmit de Universitatea din Columbia. România este pe locul 71, iar vecinii de peste Prut pe locul 55. Pentru evaluarea țărilor s-a luat în calcul, printre altele, lupta împotriva inegalității și protecția mediului. Astăzi, 20 martie, se sărbătorește Ziua Fericirii.

Moldivenii, cu tot cu problemele lor, sunt mai feirciți decât românii, arată „raportul fericirii”, în care au fost analizate 161 de țări. România este depășită și de țări precum Libia, Turkmenistan, Uzbekistan sau Rusia. Top 10 în acest an sunt Danemarca, Elveția, Islanda, Norvegia, Finlanda, Canada, Olanda, Noua Zeelandă, Australia și Suedia. Danemarca a fost în locul al treilea, anul trecut, în spatele Elveției și Islandei.

Raportul situează Siria, Afganistan și opt țări sub-sahariene ca fiind în top zece țări „nefericte”. Așadar, la finalul topului sunt Madagascar, Tanzania, Liberia, Guineea, Rwanda, Benin, Afganistan, Togo, Siria și Burundi. Statele Unite ale Americii sunt pe locul 13,  Austria pe 12, Germania pe 16, Marea Britanie pe 23, Franțe pe 32 și Italia pe 50.

Vizualizări: 300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: