Raskovic şi-a reluat aseară antrenamentele cu echipa

Milanco Raskovic a revenit aseară pe teren, la pregătirile cu echipa după ce a lipsit la ultimele trei jocuri pentru că a suferit o ruptură musculară. Sârbul a vorbit cu ocazia revenirii despre problemele din staff-ul medical care au dus la accidentarea sa dar şi despre problemele din atac, acolo unde atacanţii nu găsesc încă drumul spre gol, el fiind singurul din cele patru vârfuri care a dat gol pentru Pandurii în acest sezon.  Jucătorul regretă că nu a evoluat în meciurile cu Steaua şi Dinamo, la primul accidentându-se după primele 15 minute. 

Medicul i-a spus că e o problemă minoră

Reporter: Ai luat o pauză de două săptămâni, ce s-a întâmplat?

Milanco Raskovic: La meciul cu Cluj am simţit o durere, nu era ruptură dar era o mică durere acolo la spate. Am tot spus aici la doctor timp de cinci zile că mă doare spatele. Doctorul a spus că e problemă minoră şi va trece şi mi-a dat un antiinflamator. Când am spus că mă doare spatele nu m-a dus la ecograf pentru că nu mă durea rău şi a zis că pot să alerg şi să mă antrenez. Mă durea dar nu ştiam de ce, iar doctorul mi-a dat zece antiinflamatoare pentru cinci zile şi am jucat aşa cu Steaua.

Rep.: Nu i-a spus nimeni antrenorului că tu ai probleme cu spatele înaintea meciului cu Steaua?

Milanco Raskovic: Nu am vorbit cu antrenorul pentru că nu era treaba mea dar am crezut că doctorul a vorbit. Asta este treaba doctorului, el ştie cel mai bine ce e de făcut şi ştiind care jucători au probleme, el vorbeşte cu antrenorul despre asta. Eu nu am vorbit cu antrenorul dar de acum înainte ştiu şi voi spune eu direct antrenorului. La meciul cu Steaua am primit o minge şi am ridicat piciorul sus şi am făcut o întoarcere şi de acolo am făcut acea ruptură, destul de mare, 12,5 mm.

Ar fi vrut să joace cu Steaua şi Dinamo

Reporter: Îţi pare rău că ai lipsit de pe teren în perioada aceasta?

Milanco Raskovic: Da, normal, nu am jucat două meciuri, de fapt trei. Dar am pierdut două meciuri mari, cu Steaua şi Dinamo. Păcat pentru că erau importante pentru mine, orice jucător vrea să joace cu echipe de top. În România acestea sunt echipe mari şi toată lumea ştie de Steaua şi Dinamo. Mai puţini au auzit de Urziceni, Timişoara sau Cluj dar cine nu vrea să joace cu Steaua şi Dinamo. Sunt foarte supărat că n-am putut să joc cele două meciuri. Pentru că un joc din acesta jucăm doar o dată la şase luni. Mă doare şi faptul că a trebuit să stau atât în perioada aceasta când ar fi trebuit să joc. Aş fi putut să stau 2-3 zile după acel meci cu CFR şi apoi să reintru la meciul cu Steaua şi poate jucam acum şi cu Dinamo. Eu cred că doctorul trebuie să fie mereu atent la jucător şi dacă are o problemă mai mică. Medicul trebuie să ne ducă la ecografie dacă e o problemă iar eu sunt supărat că atunci nu mi-a făcut filmul acela când am avut acea problemă. Atunci, dacă aveam o problemă, de ce nu am fost reţinut de la antrenamente câteva zile?

Reporter: Acum poţi face antrenamente normale cu echipa?

Milanco Raskovic: Da.  Am alergat patru zile uşor dar acum am intrat la alergări normale cu echipa. Acum nu mă mai doare spatele şi voi mai merge la ecografie pentru un examen. Trebuie făcut din nou ecograf după 15 zile dar eu cred că este bine pentru că nu mă mai doare şi pot face sprinturi, schimbări de direcţie stânga – drapta, dar mai cu frică. Dar în general este totul bine şi mă pot antrena. Aştept acum meciul cu Gaz Metan şi Urziceni şi cred că voi putea juca măcar 45 de minute cu Gaz Metan.  Trebuie să vorbesc cu antrenorul acum să vedem cum e bine şi pentru mine şi pentru echipă.

Atacanţii îşi creează ocazii, dar nu marchează

Reporter: Ai văzut meciul cu Dinamo al echipei, ce părere ai despre cum s-a jucat?

Milanco Raskovic: Da, am văzut meciul, am vorbit deja la şedinţă cu antrenorul de acest meci. E un rezultat foarte bun pentru noi. Nu am jucat foarte bine dar e bine că am făcut un egal. Dinamo este o echipă mare şi este normal să profiţi de orice şansă de a marca. Am spus înainte de acest meci, la partida cu Oţelul, că eu cred că fundaşul nostru Cardoso este un mare jucător. Joacă mereu cu sufletul şi îmi place foarte mult că e apropiat de echipă. Avea şi o problemă medicală dar el a jucat. La el a fost diferit şi de aceea a putut juca.

Reporter: E o problemă cu atacul echipei în acest moment, aţi înscris toţi patru doar un gol?

Milanco Raskovic: Eu nu am jucat ultimele trei meciuri dar e o problemă. Important este la atacant să profite de şanse şi să îşi creeze ocazii. La noi ocazii au fost şi cred că e bine că ne-am creat aceste oportunităţi de a înscrie. E bine că au înscris şi mijlocaşii. E greu să spui la noi după numărul de goluri înscrise dacă un atacant e bun sau nu pentru că de obicei atacant foarte bun e cel care dintr-o ocazie dă şi gol. La noi e o mică problemă acum din acest punct de vedere. Dar e bine că vin şi fundaşii şi mijlocaşii acolo să înscrie. Cardoso, Martin au înscris câte un gol iar şi Păcurar a înscris de patru ori. E bine pentru mijlocaşi că ei vin des în atac şi îşi creează mari ocazii de gol. Stromajer a avut multe, multe ocazii  de a da gol dar nu a înscris. Asta e o mică problemă pentru el dar eu cred că va veni şi golul la timpul lui.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: