Rata șomajului din Gorj în scădere pe sfârșit de an

Numărul șomerilor a început să scadă în Gorj față de aceeași perioadă a anului trecut, anunță reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. Este un lucru îmbucurător pentru județul nostru dat fiind faptul că în felul acesta mai mulți gorjeni vor avea ce pune pe masă de sărbători. Vești proaste însă pentru începutul anului 2012.

Vești bune pentru sfârșitul de an în privința șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Gorj. În această perioadă avem 11.067 gorjeni care primesc indemnizație de șomaj, un număr mult mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. ”Rata șomajului este în prezent de 7,56% în timp ce anul trecut în aceeași perioadă era de 9,92%. Se observă o scădere simțitoare față de anul trecut, fapt ce ne bucură”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Veștile nu sunt însă tocmai bune pentru începutul anului 2012. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj anunță că deja există o notificare din partea unei firme că va disponibiliza în prima luna a anului. ”Pentru luna ianuarie avem până acum o singură notificare din partea unei firme de construcții din Vâlcea care are punct de lucru în Gorj. Practic vor fi afectați 39 de gorjeni de aceste disponibilizări”, a declarat Ana Maria Niculescu.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: