Răuţ a găsit 360 de paznici în CE Oltenia. Mai caută 240!

Directorul Direcţiei de pază din cadrul CE Oltenia, Ion Răuţ, a declarat că până acum are 360 de angajaţi. Conducerea companiei încearcă de mai multe luni să convingă 600 de mineri să devină paznici. Cei 600 de mineri vor lucra alături de agenţii de pază de la firmele cu care complexul are contract. Deocamdată această direcţie nu are activitate.

Ion Răuţ spune că a selectat peste 360 de angajaţi care să fie agenţi de securitate. Mai are nevoie de 240. „În momentul de faţă au fost selectaţi peste 360 de salariaţi din cadrul CEO care urmează să  parcurgă o etapă de pregătire destul de importantă şi, la finalul ei, să obţină atestatul prevăzut de lege pentru meseria  de agent de securitate. Este o calificare nouă  care trebuie obţinută după  o  etapă de pregătire cât se poate de consistentă, în spiritul tuturor prevederilor legale în acest domeniu“, a declarat acesta într-un interviu acordat pentru ziarul companiei.

Răuţ spune că în CEO sunt meserii şi mai prost cotate decât cea de agent de securitate. El mai spune că alţi oameni, din afara CEO, s-ar angaja imediat pe aceste posturi. „Eu vreau să le spun tuturor colegilor care au fost selectaţi pentru a face parte din această structură de pază că sunt multe alte meserii  în CEO care sunt şi mai prost cotate şi cu mai puţine cerinţe de studii. (...) Practic, iniţiativa noastră vine în sprijinul salariaţilor CEO, pentru că se generează o nouă activitate, se creează 600 de noi locuri de muncă într-un alt domeniu pe care compania nu l-a avut în vedere până acum. Noi ne dorim ca în  principal salariaţii CEO de acum să acceseze asemenea posturi. Dacă  am deschide poziţiile către exterior, am avea foarte  rapid oferte de  3-4 ori mai mult decât numărul posturilor existente“, a avertizat Răuţ.

REACŢIE

Liderii sindicali spun că nu sunt 360 de angajaţi care să fi acceptat postul de paznic. Ei cred că directorul Răuţ minte când spune că are atâţia oameni în subordine. Ei argumentează prin faptul că această direcţie nu funcţionează, deşi este anunţată de câteva luni, iar de la începutul anului are şi director, pe Ion Răuţ.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: