Răuţ, acuzat de Morega pentru salariile nesimţite ale directorilor

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice Gorj, Dan Ilie Morega, a intrat în posesia unei grile de salarizare a şefiilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Potrivit situaţiei prezentate de Morega într-o conferinţă de presă, un director are un salariu de aproape două ori mai mare decât un şef de departament, directorii fiind singurele persoane din structura de conducere care beneficiază de anumite sporuri. Morega consideră că vinovat de aceste discrepanţe este Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane.

Grila de salarizare pe funcţii de conducere din Complexul Energetic Oltenia prevede ca directorii să beneficieze de un spor de fidelitate de 10%, un spor de confidenţialitate de 5%, spor de conducere de 20- 25 % şi spor de vechime de 25%. În plus, încadrarea pentru director 1 este făcută la clasa 59c, salariul tarifar ajungând la 10.400 de lei, cu tot cu sporuri atinge suma de 17.160 lei. Un director 2 are clasa de încadrare 59 b, salariul tarifar de 9.850 lei, iar cu sporuri ajunge la 15.760 de lei.

Salariile încep să scadă începând cu funcţia de şef departament, de unde dispar sporurile de confidenţialitate şi de conducere. În această situaţie clasa de încadrare este 56 b, salariul tarifar de 6.540 lei, ajungând până la 8.829 lei, cu sporurile de fidelitate şi de vechime. Grila continuă cu funcţia de şef serviciu, încadrare clasa 54a, un salariu tarifar de 5.500 de lei, care cu sporurile de fidelitate şi de vechime ajunge la 7.425 lei. Un şef de birou este încadrat cu clasa 51 a, un salariu tarifar de 4.670 lei, care cu cele două sporuri ajunge la 6.305 lei.

Răuţ, inventatorul grilei de salarizare

Dan Ilie Morega, cel care a făcut publică această grilă de salarizare în cadrul unei conferinţe de presă, spune este inadmisibil ca un director să aibă un salariu aproape dublu faţă de un şef de departament. „Raportul director 1/şef departament este 1,9, în timp ce între şef departament/şef serviciu sau între şef serviciu/şef birou este de 1,2. Este inadmisibil ca un director să aibă un salariu aproape dublu faţă de un şef departament. Discrepanţele din grila de salarizare se datorează lui Răuţ, el este inventatorul acestei grile. Numai directorii beneficiază de sporuri de conducere şi de confidenţialitate, doar ei conduc Complexul”, a declarat Dan Ilie Morega. 

Răuţ nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Vizualizări: 674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: