Răuţ cere primă de performanţă de 2 miliarde lei

Directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ion Răuţ, se află în proces cu această companie de la care cere 2 miliarde de lei, drept primă de performanţă pe anul 2008!! Răuţ a avut mai multe procese cu Sucursala Turceni, dar multe dintre ele au fost suspendate, însă nu şi acesta. Ieri, instanţa de judecată a lăsat cauza în pronunţare şi cel mai probabil Răuţ va câştiga. Directorul Ion Răuţ nu a putut fi contactat.

În procesul cu Sucursala Turceni, Ion Răuţ este apărat de avocatul Lucreţiu Gheju, iar compania se pare că a ales un jurist mai puţin priceput. Procesul lui Răuţ a început în aprilie 2011. Culmea, tot ieri a avut proces şi fostul director de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă. „Eram în sală pentru că am avut proces pentru suspendarea mea şi a fost citat directorul Ion Paraschivu. Şi atunci am auzit şi cauza lui Răuţ şi Termocentrala Turceni. Cere de doi ori salariul anual, el avea 100 de milioane salariu pe lună, deci în jur de două miliarde şi jumătate, spune că e contract de performanţă din 2008. Eu nu am auzit de contract de performanţă în 2008, ştiu că a fost în 2007 şi a şi primit 910 milioane pe şase luni şi apoi am fost numit eu şi am primit 400 de milioane pe restul de şase luni“, a declarat Gârjoabă.

Termenele coincid cu angajarea şi promovarea lui Răuţ

Acesta crede că Răuţ ar putea avea câştig de cauză şi atrage atenţia asupra termenelor foarte lungi din dosar. Dosarul a fost înregistrat în aprilie 2011, având ca obiect drepturi băneşti. Primul termen a fost pe 12 septembrie 2011, urmat de unul pe 26 septembrie, când dosarul a fost transferat la Secţia Comercială a Tribunalului Gorj. Apoi, următorul termen a fost abia peste un an, 26 noiembrie 2012. „A aşteptat să fie numit director la Resurse Umane ca să-i fie mai simplu. A trecut juriştii sub coordonarea lui, ca să nu zică cineva ceva“, a declarat Gârjoabă.

Răuţ a fost reangajat pe postul de şef al Corpului de Control în mai 2011, la o lună a intentat procesul, iar în octombrie 2012 a fost numit şef la Resurse Umane.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: