Răuț despre internalizarea prestatorilor în CEO: Nu se poate!

Angajații de la societățile prestatoare de servicii în minerit și energie nu vor face parte din Complexul Energetic Oltenia (CEO). Declarația aparține directorului de Resurse Umane de la Complexul Energetic Oltenia, Ion Răuț, care ia și ultima speranță a salariaților de la aceste societăți. Răuț spune că nu trebuie să fie date “speranțe deșarte” acestor oameni, pentru că internalizarea nu se va produce.

Directorul companiei, Laurențiu Ciurel, declara acum o lună și jumătate că se fac studii și analize pentru a vedea dacă societățile prestatoare precum Minprest, UEF Motru, Medservmin pot să fie integrate în companie. “Am ajuns la concluzia că internalizările și externalizările sunt ciclice. Cu ani în urmă am ajuns la concluzia că externalizările te ajută, după care vezi că au exagerat, te costă mai mult decât atunci când erau înăuntru. S-ar putea să ajungem la concluzia că ne-ar consta mai puțin dacă i-am avea înăuntru. Dacă se va întâmpla, se va întâmpla la jumătatea anului viitor”, a declarat Laurențiu Ciurel, în perioada preelectorală, afirmaţii reluate în campanie.

Răuț dă veștile rele

Dacă Ciurel nu a putut să spună că această internalizare nu va avea loc, Răuț a spus-o clar și răspicat: Nu se poate! “Nu vor fi internalizați în CEO. Trebuie să fim cât se poate de sinceri cu oamenii și să nu le dăm speranțe deșarte. Să ne învârtim în jurul unei false probleme, că vor fi reinternalizați, pentru că oamenii ăștia au provenit din sistem”, a declarat Răuț la un post local de televiziune.

Răuț crede că internalizarea nu este soluția pentru problemele angajaților din aceste societăți. Promite că vor avea salarii mai bune. “Problema nu e să-i reinternalizăm, lucru care nu se poate, cât să analizăm posibilitatea ca și salariile lor să fie mai bune. Asta înseamnă rezolvarea problemei, nu internalizarea. Acum au primit încă cinci bonuri de masă în plus...”, a mai spus Răuţ la Gorj TV.

„Nu internalizarea e soluția. Câștiguri mai bune pot obține și cei din Minprest”.

Ion Răuț, director Resurse Umane CEO

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: