Răuţ îşi face asociaţie pentru spijinirea şefilor schimbaţi politic

Fostul şef de personal al Complexului Energetic Turceni, Ion Răuţ, a declarat ieri că va înfiinţa o asociaţie prin care să apere drepturile directorilor schimbaţi pe criterii politice, prin modificări ale organigramelor unităţilor la care lucrează. Acesta spune că a făcut deja demersuri la Ministerul Justiţiei pentru a-i fi rezervat un nume, nume pe care nu îl face însă public de teamă să nu îi fie boicotat demersul de către adversarii politici.

Răuţ afirmă că are deja circa 20 de membri în asociaţie, membri care sunt foşti directori din minerit şi energie schimbaţi în ultimele săptămâni de reprentanţi PDL Gorj, care au preluat pârghiile de conducere ale unităţilor respective. Numele celor 20 sunt şi ele bine păstrare la secret pentru că fostul şef de personal nu vrea probleme suplimentare pentru cei care îi sunt aproape. Două doamne schimbate prin Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, apropiate de doctrina liberală, sunt printre cei în cauză. Fostul director de personal de la CE Turceni se află în prezent în preaviz după ce şi-a înaintat demisia din funcţia de responsabil al structurii de securitate din cadrul complexului. Răuţ afirmă că a părăsit pentru că nu a dorit să fie implicat într-un „eventual incident de securitate”, fără a detalia. El a rămas fără funcţia de şef de personal după ce postul i-a fost desfiinţat prin noua organigramă, moment în care afirmă că a luat decizia înfiinţării noii asociaţii.

Morega caută Congo pe hartă

Ion Răuţ este în prezent membru PNL şi purtător de cuvânt al filialei Gorj, el fiind înainte de 1989 căpitan în structurile de Securitate. În paralel cu anunţul său, liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, a anunţat că şi el face demersuri pentru a constitui în Parlament o comisie de „sprijn a celor epuraţi politic”. Deputatul afirmă că doreşte să-i sprijine astfel pe directorii care şi-au atins parametrii de performanţă din contractele de management, Morega condamând intenţia actualei puteri de a politiza funcţiile publice. „Acum chiar e de plecat în Congo. Eu am susţinut mereu doar specialişti în posturi de conducere, iar cei de acum vin şi rad tot şi îşi pun oamenii lor, care, din păcate, nu sunt profesionişti, ci doar nişte politruci care, eventual, au lipit afişe în campania electorală”, a menţionat Morega.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: