Răuţ, schimbat din funcţie în plină reorganizare TESA

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a anunţat în presa locală mutarea lui Ion Răuţ – director de resurse umane, la serviciul de pază. Ciurel a negat faptul că mutarea s-ar face la cererea premierului Ponta şi a PSD, după ce mai mulţi membri de partid s-au plâns de presiunile puse de administraţie asupra salariaţilor. Surse politice susţin însă că Răuţ nu va fi schimbat în iunie, aşa cum a spus Ciurel, dar s-a făcut acest anunţ, pentru ca PSD să poată convinge salariaţii CE Oltenia, pe ultima sută de metri, să voteze cei trei trandafiri. „Cei de la PSD merg şi spun în cariere că va fi schimbat Răuţ dacă votează cu ei, dar mint”, au precizat sursele.

Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, Răuţ va coordona nou înfiinţata Direcţie de Pază care se vrea a fi funcţională începând cu luna iunie. Conducerea administrativă a complexului a declarat presei că această schimbare nu a fost una comandată de Ponta. Cert este că proiectul de reorganizare a personalului TESA, demarat de Răuţ, nu s-a finalizat nici până acum, deşi trebuia să fie încheiat încă de la sfârşitul lunii martie. Drept urmare, nici majorările salariale promise începând cu luna aprilie nu s-au făcut, aceste lucruri putând crea nemulţumiri în rândul forurilor de conducere care au preferat să-l înlocuiască din funcţie, aşa cum se aude prin companie. Creşterile salariale se bazau pe economiile aduse la bugetul complexului prin reorganizarea personalului TESA, o mare parte din această categorie de personal urmând să fie transferată în producţie.

Rămâne de văzut cât de bine va manageria Răuţ şi Direcţia de Pază din care vor face parte câteva sute de mineri, asta pentru că nu puţini dintre cei care vor presta activitate pentru acest departament au fost constrânşi să renunţe la vechea meserie. Aceştia trebuiau să înceapă cursurile de agent de pază în luna mai. Salariaţii CE Oltenia care vor ocupa posturile de agent de securitate vor fi retribuiţi cu un salariu a cărui valoare este de minim 1200 lei, anunţa luna trecută administraţia.     

Pesediştii păcălesc electoratul

Surse politice susţin totuşi că schimbarea lui Răuţ din funcţia de director resurse umane este o păcăleală lansată pe piaţă, pentru ca salariaţii supăraţi pe regimul de teroare instaurat de acesta să creadă acum că PSD îi scapă. În realitate, atât Ciurel, cât şi Răuţ, sunt susţinuţi direct de Victor Ponta şi Ion Călinoiu.

Pe de altă parte, PSD este îngrijorat de semnalele primite din teritoriu, mai ales din zonele miniere, unde se anunţă un vot masiv antiPSD, astfel că simulează demiterea lui Răuţ, pentru a calma spiritele.

SCHIMBARE

În urmă cu câţiva ani, Ion Răuţ, se declara un susţinător al salariaţilor complexului şi fondase o asociaţie non-guvernamentală, Eurojob, menită să apere minerii şi energeticienii de abuzuri. Timpul a demonstrat că a folosit această asociaţie doar pentru a ajunge director, după care, nu doar că a uitat de problemele salariaţilor, dar administraţia din care face parte îi abuzează pe mineri şi energeticieni mai rău decât oricare conducere de până acum.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: