Creţan contestă sindicatul lui Căldăruşe, deşi sunt parteneri în „Univers”

Liderul sindical din zona Rovinari, Constantin Creţan, nu renunţă la contestaţiile depuse la înfiinţarea Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER), condus de Gabriel Căldăruşe. Creţan spune că intrarea sindicatelor conduse de Ion Ruşeţ în Federaţia „Univers” nu-l determină să-şi schimbe opinia în ceea ce priveşte legalitatea înfiinţării sindicatului care se vrea a deveni majoritar în CE Oltenia. Mai mult, Creţan îl compătimeşte pe Căldăruşe, pentru că nu poate, din punct de vedere juridic, să strângă banii necesari pentru plata contribuţiei către federaţie şi le sugerează noilor săi colegi de federaţie să-l sprijine pe acesta cu banii necesari.”Să-l ajute Iovan sau Marciuc”, spune Creţan.

Sindicatul SMER nu s-a înfiinţat încă din punct de vedere legal. Asta pentru că, deşi există o hotărâre judecătorească în acest sens, nu este definitivă şi irevocabilă, dat fiind faptul că s-au făcut contestaţii atât din partea sindicatului condus de Constantin Creţan cât şi de către Federaţia Naţională Mine Energie. Faptul că preşedintele sindicatului, Gabriel Căldăruşe, a dobândit calitatea de vicepreşedinte al Federaţiei „Univers” nu l-a determinat pe Constantin Creţan să renunţe la contestaţiile depuse la înfiinţarea SMER.  „Eu am verticalitate şi nu retractez. Contestaţia am făcut-o în numele sindicatului pe care îl reprezint. În astfel de aspecte nu mă poate opri nici federaţia. Autonomia şi independenţa sindicatului nu mă obligă să nu fac acţiuni judecătoreşti”, a declarat Constantin Creţan, preşedintele Sindicatului „Lignitul“ Oltenia Rovinari şi vicepreşedinte interimar în cadrul Federaţiei “Univers”. 

Creţan a mai precizat că „Pe mine nu m-a deranjat sindicatul lui Căldăruşe, m-a deranjat sindicatul Mine Energie Oltenia pe care voiau ei să-l facă majoritar. Şi văd că nici acum nu vor să renunţe. Încă au tendinţe, din declaraţiile domnului Ruşeţ, să facă un sindicat majoritar. Întotdeauna majorităţile nu sunt bune, nici în politică, şi nici în sindicate”, a precizat acesta.

Chetă pentru membrii lui Căldăruşe

Acum, noile sindicate afiliate la Federaţia „Univers” trebuie să plătească 7 lei pentru fiecare membru în conturile federaţiei. Constantin Creţan spune că, dacă aceştia nu vor plăti cotizaţia până la 15 iunie, riscă să-şi piardă dreptul de vot în consiliul federal şi chiar să fie excluşi din federaţie. Creţan îl compătimeşte pe Gabriel Căldăruşe, care deocamdată nu are un sindicat înfiinţat legal care să-i permită să strângă această cotizaţie. Ca atare, acesta le sugerează oamenilor lui Ion Ruşeţ să facă chetă pentru Căldăruşe. „Dacă nu plătesc aceşti bani, nu au drept de vot în consiliul federal şi riscă să fie excluşi. Eu sper ca Gabriel Căldăruşe să se descurce, să îi dea alţii bani până obţine şi el hotărârea judecătorească definitivă, dacă o va obţine, pentru că trebuie să fie cu cotizaţia la zi. Nu şi-a făcut cont şi încă nu a reţinut cotizaţiile pentru SMER. Poate îl ajută ceilalţi colegi ai lui din mişcarea sindicală, Iovan are foarte mulţi bani, Marciuc tot aşa. Căldăruşe zice că are 1300 membri”, a mai spus Creţan.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: