Răuţ: Unii şefi din CE Oltenia îşi caută umbreluţe de protecţie

Persoanele care deţin funcţii de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia vor fi evaluate în perioada 3 octombrie - 1 noiembrie. Potrivit lui Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane, îşi vor pierde posturile toţi cei care au desfăşurat o activitate defectuoasă în perioada de probă, de 120 de zile. Răuţ spune că deţine informaţii în sensul că persoanele vizate caută să-şi pună pilele în funcţiune pentru a fi atestate pe funcţii.

Rep.: Aţi fost numit în funcţia de director la Resurse Umane. Care sunt planurile dumneavoastră pentru perioada imediat următoare?

I.R.: Toţi cei din echipa de conducere ne-am propus să gestionăm resursele umane în cel mai eficient mod, dar nu vom face lucruri explozive. Cel mai important obiectiv pentru perioada imediat următoare este mutarea sediul CEO la Târgu Jiu. De asemenea, vrem să îmbunătăţim comunicarea cu salariaţii şi cu mass-media. Vom avea o perioadă de tranziţie, iar apoi vom desemna un purtător de cuvânt pentru ca lumea să poată fi informată în timp util de toate măsurile luate în cadrul CEO.

Rep.: Ce ne puteţi spune în legătură cu evaluarea şefilor din CEO?

I.R.: În perioada 3 octombrie - 1 noiembrie vor expira perioadele de probă, de 120 de zile, pentru persoanele care deţin funcţii de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Se vor lua în discuţie atestările pe post, în urma unei evaluări a activităţii desfăşurate până acum.

Rep.: Vor exista persoane care îşi vor pierde funcţiile?

I.R.: În mod sigur vor fi persoane care îşi vor pierde funcţiile. E greu de crezut că în perioada de probă toţi au reuşit să-şi dovedească aptitudinile. Ar fi incorect să fie evaluaţi la fel un om care a muncit şi unul care a desfăşurat o activitate defectuoasă.

Rep.: În cadrul evaluării va conta culoarea politică?

I.R.: În nici un caz nu va conta culoarea politică. Doar greşelile profesionale pot să decidă atestarea sau neatestarea unui angajat pe un anumit post. Încă de pe acum recomand celor care ştiu că au greşit să nu mai încerce să-şi facă rost de umbreluţe de protecţie pentru a rămâne pe post. Am informaţii că deja anumite persoane au început să apeleze la această practică.

Rep.: Dumneavoastră vă veţi depune CV-ul, la firma de recrutare, pentru a face parte din noua echipă de management?

I.R.: Nu îmi voi depune CV-ul pentru că mi-aş dori să am o continuitate pe această poziţie, iar acolo se recrutează membrii directori, care vor avea contracte de mandat.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: