Răuţ va contesta numirea lui Giorgi la Minprest

Ion Răuţ, fostul director al Direcţiei de Securitate din cadrul CE Oltenia, şi-a reînceput activitatea la Asociaţia Eurojob. Acesta a remis presei un comunicat de presă semnat de el, subiectul fiind directorul Gabriel Giorgi, alături de care a lucrat la Minprest. Giorgi a susţinut testul grilă pentru numirea în funcţia de manager privat pe 9 octombrie, urmând proba interviului. Răuţ cere public să nu se semneze contractul de mandat cu acesta, deoarece nu are capacitatea necesară de a gestiona societatea din cadrul CE Oltenia. Giorgi îl întreabă pe Răuţ de ce nu a vorbit despre aceste lucruri când era în conducerea Minprest.

De când a fost alungat de lângă Laurenţiu Ciurel, Ion Răuţ are mai mult timp pentru activităţile “societăţii civile”. În fapt, primul care a sărit la gâtul lui Giorgi a fost Ion Cornescu, un colaborator al lui Răuţ de la Asociaţia Eurojob. Cornescu cerea un control la Minprest. Giorgi a declarat că în acest demers este amestecat şi Ion Răuţ, punând acţiunea lui pe seama vârstei înaintate. La scurt timp, Răuţ a răspuns cu un comunicat de presă în care se vorbeşte despre lipsa de experienţă a lui Giorgi. Ba mai mult, îl numeşte plagiator şi ameninţă cu acţiuni în instanţă în cazul în care va semna contractul de mandat cu CE Oltenia pentru a conduce Minprest. “Constatăm că demersul nostru de solicitare a unui banal control a testat practic cunoştinţele în materia guvernanţei corporative ale unicului candidat la funcţia de „manager privat”, test pe care acesta l-a picat. Era previzibil în contextul in care acţionarul majoritar a admis in cadrul selecţiei plagiatori de planuri de management”, se arată în comunicatul de presă.

Contactat telefonic, Gabriel Giorgi a comentat scurt afirmaţiile lui Răuţ. Acesta se întreabă de ce Ion Răuţ nu a vorbit despre capacitatea sa de a fi director la Minprest atunci când el era în Consiliul de Administraţie al societăţii. Giorgi mai spune că îl recomandă pentru postul de manager privat rezultatele din ultimii ani. Totodată, Giorgi susţine că va răspunde solicitării asociaţiei, de a verifica consumurile de combustibil.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: