Răzbunarea pandurilor

Pandurii au reuşit din nou un rezultat bun la Dinamo chiar şi în condiţiile în care Sorin Cârţu nu a putut alinia cea mai bună garnitură. Chiar dacă Dinamo a avut cele mai mari ocazii, Pandurii se pot lăuda cu un gol marcat în partea a doua a jocului fără ajutorul arbitrilor. Dinamo a deschis scorul dintr-un penalti acordat cu uşurinţă, arbitrul Georgian Ionescu fiind acuzat după meci că nu a arbitrat cu aceeaşi unitate de măsură. Chiar şi cu punctul obţinut la Dinamo, gorjenii au coborât pe locul zece în clasament şi vor staţiona acolo timp de două săptămâni cât este întrerupt campionatul.

Pandurii au remizat cu Dinamo dar puteau câştiga acest meci dacă arbitrul Georgian Ionescu ar fi arbitrat cu aceeaşi balanţă ambele echipe. Acesta a acordat uşor un penalti pentru Dinamo dar nu a acordat la o fază identică pentru Pandurii şi nici la un henţ în careu. „S-a acordat prea uşor penalti pentru că, dacă noi am fi avut aceeaşi fază la Târgu Jiu sau în careul lui Dinamo, niciodată nu am fi primit penalti şi nu s-ar fi judecat cu aceeaşi balanţă. Noi am avut multe situaţii şi mă gândesc numai la Ceahlăul unde l-au comoţionat pe Grecu”.

Cârţu: „Suntem o echipă de provincie”

Referitor la faptul că şi Dinamo s-a plâns de arbitraj, tehnicianul a explicat că e vorba de o strategie doar pentru că „se plâng tot timpul de arbitri dar ajutor mai mare decât aşa să ţi-o pună pe var, nu cred că poate fi”. Cârţu a explicat că la un astfel de meci, Dinamo face presiuni asupra arbitrajului şi trebuie să se ia în calcul şi acest aspect: „Suntem o echipă de provincie şi când jucăm cu o echipă ca Dinamo ştim ce ne aşteaptă şi ce presiune pun ei asupra arbitrajului. Când joci cu Dinamo trebuie să joci puţin şi cu acest handicap. Trebuie să ne luăm şi acest aspect în studiu  în pregătirea pe care o facem la meci şi atunci poate că apare reţinerea aşa în teren”, a spus Cârţu.

Au început meciul de la 1-0

Pandurii au primit gol rapid şi au pornit practic meciul de la 1-0, Cârţu apreciind totuşi că echipa sa  nu a arătat rău la acest joc şi a avut şi o posesie mai bună decât gazdele: „Noi am jucat cu un handicap devreme dar pe teren pot să spun că nu am arătat aşa de rău pentru că am avut o posesie bună numai că nu sunt prea curajoşi”. Tehnicianul a explicat că ar dori ca echipa să joace mult mai ofensiv şi să nu mai paseze înapoi: „Aş vrea mai mult de la ei, mai cu progresie şi să se ducă mai mult spre poarta adversă. Au dat prea multe pase înapoi sau preluări şi întoarceri în unele faze în care trebuia să atace vertical spre poarta celor de la Dinamo”.

Pandurii au dominat în repriza a doua

Gazdele au prestat un joc bun în prima parte a meciului, şi pe fondul temerii celor de la Pandurii de a ataca poarta adversă. Totuşi în partea a doua a meciului, după golul egalizator al lui Cardoso, Pandurii au dominat jocul dar gazdele şi-au revenit pe final de meci când au ratat cinci mari ocazii în cinci minute: „Probabil că sunt şi debusolaţi de ceea ce s-a întâmplat la ei în ultima săptămână dar n-au arătat aşa de rău. În ultimele minute au arătat chiar  bine şi aşa pe parcursul jocului au avut o mişcare bună în teren.” Pandurii au dat şi ei o replică bună şi au creat probleme având o posesie mai bună dar s-au temut să atace.

Recompensă pentru ghinion

Antrenorul pandurilor a apreciat după meci că punctul din meciul cu Dinamo a venit pentru echipa sa ca o recompensă după meciul pierdut cu Oţelul în precedenta etapă când Pandurii au avut ghinion: „Poate acest punct de la Dinamo a venit şi ca o recompensă pentru. A fost totuşi prea mult să pierdem acel meci pe care l-am controlat 75 de minute şi apoi în 15 minute s-a produs dezastrul pe nişte faze. Au fost multe contre care s-au dat toate la ei. Dar ăsta e fotbalul, atunci am avut neşansa că a sărit tot la ei iar acum şansa că a trecut balonul pe lângă bară din nişte poziţii incredibile. Dar cu puţin mai multă stăpânire de sine şi fără atâta crispare am fi putut să evităm şi perioada de dominare a lor, de la finalul meciului.”

Condescu: „Am înlăturat anumite suspiciuni”

Preşedintele Marin Condescu a declarat după meciul cu Dinamo că este mulţumit că echipa sa a obţinut un rezultat favorabil la Bucureşti şi că a demontat toate zvonurile referitoare la un eventual aranjament. „Cel mai important lucru este că am înlăturat anumite suspiciuni. Lupta cu Dinamo a fost numai de faţadă şi am demonstrat că am meritat egalul.  Am avut şi un noroc mare, însă am avut şi un penalty neacordat la un henţ în careu. Nu am avut anumiţi jucători titulari, însă antrenorul a ştiut să acopere lipsurile. Este bine că am descoperit greşelile din partida cu Oţelul şi ne-am apropiat mai mult, iar lucrurile s-au sudat mai bine. Am vorbit cu jucătorii înainte de meci şi le-am spus că nu voi fi supărat dacă vom pierde, ideea era să jucăm şi să avem atitudine” a spus preşedintele pandurilor care nu a fost prezent în tribunele stadionului din Ştefan cel Mare.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: