Reacții după împărțirea banilor de la Consiliul Județean Gorj

Supărare, resemnare, dar și speranță în rândul primarilor din județul Gorj, după ce Consiliul Județean a repartizat unităților administrativ teritoriale cotele din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor și a sumelor din cotele defalcate din impozitul pe venit, precum și sumele pentru finanțarea cheltuielilor pentru drumuri. Așa cum se întâmplă de obicei ,banii s-au împărțit pe criterii politice și chiar dacă nu sunt mulțumiți de sumele primite, primari sunt resemnați și speră că vor fi ajutați atunci când au nevoie.

Comunele Fărcășești și Mătăsari nu vor primi anul acesta nici un leu de la Consiliul Județean. Pentru edilul din Fărcășești hotărârea luată nu este o surpriză. ”Tot timpul am primit aceeași sumă, adică 0 lei. Nici nu mă așteptam să primesc vreun leu. Oricum nouă ne vin bani din redevența de la Complexul Energetic Oltenia. Nu este nicio problemă că cei din Consiliul Județean au decis să ne dea 0 lei. O să ne descurcăm. Primăria Fărcășești a primit bani doar o singură date de la CJ Gorj”, a declarat Constantin Drăgoiescu.

Primăriei Slivilești i-au fost repartizați 800.000 de lei pentru investiții la drumuri, dar din sumele defalcate din impozit și din taxele pe valoarea adăugat, 0 lei. ”Să primesc 0 lei ar fi fost o greșeală. Nu cred că oamenii ăștia de la Consiliul Județean ar fi putut fi chiar așa. Dacă aș fi primit 0 lei, mâine aș trece la AUR. Am cerut 1.000.000 de lei pentru drumuri, mi-au tăiat 200.000, dar e bine cât mi-au dat. Eu drumurile vreau să le fac în comună”, a declarat Sorin Bucurescu.

Printre comunele unde s-au repartizat cei mai puțini bani se numără localitatea Schela, acolo unde primarul va trebui să crească nivelul de trai al cetățenilor cu 250.000 de lei. ”Se pare că totul se face în continuare pe criterii politice. Mai bine mă abțin de la orice comentarii, dar nu este corect. În loc cei de la Consiliul Județean să ridice comunele mici, ne trag mai rău în jos. Sper să pot dezvolta comuna cu 250.000 de lei. Dăm înainte ce să facem, mai ales că oamenii așteaptă multe de la mine fiind la primul mandat”, a declarat Gabriel Deteșan.

Chiar dacă a primit numai 300.000 de lei, primarul din comuna Cătunele a primit promisiuni de la președintele Consiliului Județean că va fi ajutat atunci când va avea nevoie. ”Voi fi ajutat la nevoie. Acum am un excedent bugetar bun. Am fost sunat de cei de la Consiliul Județean și mi s-a promis că voi fi ajutat atunci când voi cheltui banii de îi am. Acum nu am nevoie de mai mult”, a declarat Florinel Țuilă.

Vizualizări: 2,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: