Rechizitoriu admis de instanță pentru criminalul care a îngrozit România

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis joi rechizitoriul ce i-a fost înaintat de procurori în cazul dosarului ce îl vizează pe Ion Jianu, individul care în vară și-a ucis cu bestialitate iubita. Instanța a admis probele din dosar și a dispus începerea judecării pe fond a inculpatului, bărbatul fiind trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor calificat asupra unui membru al familiei. Decizia nu e definitivă, putând fi contestată, dar sunt puține șanse ca probele de la dosar să nu ducă în cele din urmă la condamnarea individului.

Ecaterina Simona Iliescu a fost omorâtă de Jianu după ce a fost chinuită și bătută timp de circa 4 ore într-o noapte de la sfârșitul verii. Totul s-a întâmplat într-un apartament din Motru, vecinii care au auzit țipetele disperate ale femeii neintervenind de teamă.

Ancheta a scos la iveală că în cei 7 ani în care a avut o relație cu Jianu, femeia a încercat de mai multe ori să fugă, sărind inclusiv de la balconul apartamentului aflat la etajul doi, cel mai adesea ea fiind încuiată în locuință. De fiecare dată revenea însă pentru că era amenințată cu bătaia sau că îi vor fi violate surorile. Acum ea a murit după ce bărbatul pe care credea că îl iubește a „tuns-o” în cap cu un ciob de sticlă.

Deși nu avea motive, individul era extrem de gelos și nicio clipă nu a regretat faptele pe care le-a comis, lucru care i-a îngrozit până și pe anchetatorii care au trebuit să deslușească împrejurările în care s-a produs crima.

Inițial, acesta a lovit-o cu palmele și pumnii, apoi cu o scândură care avea cuie bătute în ea, cu dimensiunile de 1,5 metri lungime, 5 cm lățime și 2 cm grosime și a izbit-o, în mod repetat, cu capul de perete. De asemenea, când victima era încă în viață, inculpatul i-a tuns părul cu un cuțit sau fragment de sticlă și i-a secționat complet urechea dreaptă cu un obiect tăietor, cel mai probabil un fragment mai mare de sticlă, obținut prin spargerea unui pahar cu pereții groși, aflat pe masa din dormitor.

Urechea detașată de corp a fost găsită în vasul de WC, printre resturi de țigări, așchii de lemn și fire de păr, inculpatul recunoscând că el a aruncat-o acolo. Tot în vasul de W.C. a fost găsit un fragment de țesut de aproximativ 2 cm/1cm, cu margini neregulate, provenind din zona urechii secționate. „Inculpatul a chinuit victima în modurile mai sus descrise timp de aproximativ trei ore, în intervalul 01:00 – 04:00, iar prin modul în care a acționat, cu ferocitate și sadism, i-a produs victimei suferințe mari, care depășesc cu mult suferințele inerente acțiunii de ucidere. (…) În declarațiile date în ziua săvârșirii faptei, la procuror, și a doua zi, în fața judecătorului de drepturi și libertăți, acesta a relatat că, având în mână pavilionul urechii victimei, i-a zis, cu un cinism și o cruzime inimaginabile pentru o ființă umană: «ia-o (urechea), n-ai decât să o lipești, că asta (urechea) nu mai ai ce face cu ea», după care a aruncat urechea lângă victimă”, se arată în rechizitoriul înaintat de procurori către Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 6,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: